OHMYGOSSIP – Garderoobi korrastamine võib tunduda päris tüütu ja eriti kui sa oled nagu mina, kes emotsioonide ajel ostab erinevaid asju kokku ning siis kannab neid vaid ühe korra (või lausa mitu aastat hiljem avastab kapist siltidega asju teadmata isegi, et tal see olemas on). Võtsin ennast kätte ja tegin ühe suurpuhastuse ja võta ka sina omale see aeg ning vaata kriitilise pilguga üle oma garderoob, sest fakt on see, et sa kannad 80% ajast vaid 20% oma riietest!

Siin on minu nõuanded ja soovitused sulle, kuidas koristada ja organiseerida kõige efektiivsemalt.

Sorteeri riided kolme hunnikusse:
1.  viska ja/või anna ära
2. müü ära
3. jäta alles

Tundub küll ahvatlev jätta igaks juhuks alles kõik vanad lemmikud, mida sa ei ole juba ammu kandnud, sest äkki sa siiski otsustad seda teha homme, AGA tee siiski süda külmaks ja pane asjad õigesse hunnikusse ning pea meeles, et uued asjad vajavad ju ka ruumi! Kui sa ei ole mõnda asja kandnud juba kaks aastat (või isegi pool aastat), siis on aeg sellest lahti öelda. See lihtsalt võtab ruumi su kapis ja kui sa pole seda seni kandnud, siis ei hakka sa seda ka tulevikus tegema, nii et pane see heaga õigesse hunnikusse. Muidugi kui sul on mõni imeline kleit, mida sa pole veel jõudnud kanda, sest see ootab seda õiget kohta ja aega, siis see jäta alles, aga kõik igapäevasem läheb.

Ma arvan, et ma pole ainuke, kes on ostnud eseme numbri või kaks väiksema, sest homsest hakkan trenni tegema ja siis see läheb selga ju?! Vale. Need riided ootavad siiamaani seda müstilist homset ja kui aus olla, siis need isegi ei meeldi mulle enam ja pole ka vaja, et nad tekitaksid halba enesetunnet, kuna nad lihtsalt ei lähe selga. Kui lõpuks võtadki need vajalikud 5 kilo alla, siis ongi see hea ettekääne enda premeerimiseks ja millegi ilusa ostmiseks.

Jäta alles asjad, mis moodustavad su garderoobi põhja st. klassikalised ja kõigega sobivad esemed. Kui sul on olemas hea ja tugev põhi (loe baasgarderoobist SIIT), siis saad väga lihtsalt nende riiete juurde erinevaid asju/stiile miksida.

Kui oled saanud riiete sorteerimisega ühele poole, on aeg organiseerimise jaoks. Jagage allesjäävad riided vastavalt aastaaegadele ja pange hetkel mitte vajaolevad riided pööningule/keldrisse või lihtsalt kastidesse hoiule. Pole vaja, et see valge suvine siidkleidike ripuks su kasuka kõrval kui sa seda nagunii see hooaeg ei kanna. See annab jällegi parema ülevaate, mis sul on ning lisaks on ka ruumi rohkem.

Jaga riided tüübi järgi ehk kõik särgid pane kokku ühte kohta, püksid teise jne. Jagage need omakorda veel värvi järgi, sest nii leiad kiiresti vajalikus toonis eseme.

Tee vajalikud pildid riietest, mis kavatsed internetis müüki panna või uuri millal toimub järgmine kirbukas, et seal need maha müüa. Samas võite leppida kokku sõbrannadega, et ka nemad teevad oma garderoobis suurpuhastuse ning siis saate teha ühe mõnusa õhtu, kus saad lahti enda vanadest riietest ning samas võid leida ka midagi “uut” sõbrannade asjade hulgas. Ühe mehe vana on teise mehe uus!

Kui otsustad riided annetada, siis võta ühendust mõne kohaliku heategevusorganisatsiooniga.

Avafoto: Mariliis Anger