Paris Hilton arreteeriti Lõuna-Aafrika Vabariigis kahtlustatuna narkootikumide omamises. Reede hilisõhtul oli rikas pärijatar kohtusaalis Port Elizabeth´is. AP andmetel otsustati süüdistustega mitte edasi minna.

Vahejuhtum leidis aset vahetult pärast veerandfinaali mängu Brasiilia ja Hollandi vahel. Kohalike meediaväljaannete sõnul arreteeriti Paris Hilton Nelson Mandela Staadiumi juures kahtlustatuna marihuaana omamises ning viidi politseijaoskonda.

Briti The Sun andmeil oli Hilton pärast jalgpallimatshi lõppemist koos Leonardo DiCaprio´ga. “Ta omas marihuaanat, kuid me ei tea täpselt kui palju,” ütles üks anonüümseks jääda sooviv politseinik kohalikule raadiojaamale. Teine politseinik, samuti anonüümne, teatas, et Hilton võeti kinni, kuna ta suitsetas marihuaanat. Kohtusaal, kuhu seltskonnadaam viidi, oli loodud jalgpalli MM-iga seoses. Keskööl viidi ta sealt kiiresti ära ilma teatamata, milline otsus langetati või milles teda üleüldse süüdistati. Veidi hiljem teatati, et asi on lõpetatud.

Paris Hiltoni esindaja Dawn Miller ütles AP-le, et ootab ära kohtuotsuse enne kui juhtunut kommenteeerib.

2007-l aastal sai Paris Hilton 45 päeva pikkuse vanglakaristuse purjus peaga autojuhtimise eest. Pärast seda ütles ta Larry King´ile antud intervjuus, et see sundis teda ümber hindama oma elustiili, kus üks pidu järgneb teisele.