Kindral Riho Terras: Itaalia on Vahemere julgeoleku üks võtmeriikidest

NordenBladet – Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras kohtus täna Roomas Itaalia kaitseväe juhataja kindral Claudio Grazianoga, et arutada Vahemere julgeoleku küsimusi ning erinevaid missioone Aafrika mandril.

„Itaalia on Vahemere julgeoleku tagamisel üks võtmeriikidest. Koostöö Eestiga on märk sellest, et liitlaste vahel on ühine arusaam julgeolekuohtudest,“ ütles kindral Terras, kelle sõnul on oluline, et meie Euroopa liitlased, kes on otseselt ja igapäevaselt lõunast tuleneva surve all, tunneks sarnast tuge nagu oleme tundnud meie oma julgeolekumurede puhul.

Kindral Terras külastas täna ka Roomas asuva Euroopa Liidu missiooni EUNAVFOR Med/Sophia peastaapi ja Itaalia ühendoperatsioonide staapi, kus arutati Euroopa Liidu piraatluse vastase tegevuse üksikasju. Eesti suurendab tänavu suvel oma panust EUNAVFOR missioonil ja saadab seal seni teeninud logistikaohvitserile lisaks veel ühe ohvitseri.

Itaalia katiseväe juhataja kindral Graziano annetas kindral Terrasele Itaalia kindralstaabi teenetemedali tema panuse eest riikidevahelisse kaitsekoostöösse.

Itaalia on üks Tallinnas 2008. loodud NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse asutajariikidest.

Foto: Itaalia kaitseväe juhataja kindral Claudio Grazianoga ja Eesti kaitseväe juhataja kindral Riho Terras (allikas: Itaalia kaitseministeerium)
Allikas: Eesti Kaitsevägi