Eelmisel nädalalõpul Türgis 20. korda peetud Eurovisioni-laadsel lauluvõistlusel osales Eesti teist korda. Kolm aastat tagasi naasis Gerli Padar samalt konkursilt teise kohaga. Tänavu sõitis Türki Lauri Pihlap alias Lowry looga “You Ain’t What I Need”, sama looga oli ta pürginud ka Eurovisionile. Nii Padari kui ka Pihlapi viis võistlema Reet Linna, kes kuulus mõlemal korral ka žüriisse.

“Esimene hetk oli laval nii, et võtaks time out’i, paneks aja kinni ja vaataks taevasse – et miks nüüd just niimoodi oli vaja,” meenutab Lowry esmast pettumust. “Sellegipoolest nägin publikusse vaadates ainult positiivset kaasaelamist,” kiidab ta aga kohalikku rahvast ja ütleb, et jäi nädalase reisiga väga rahule, vahendab Õhtuleht.

Lowry jäi 16 laulja seas jagama 8. ja 9. kohta Prantsusmaaga. “Kuna sel aastal olid teistest riikidest väga tugevad lauljad, oli selge, et Lauri finaali ei pääse. Gerli aastal ei olnud vokaalselt nii tugev tase. Ja muusika, mida Lääne-Euroopa noored tegid, on hästi sarnane Lauri stiiliga – soul,” olnuks Lowryl Reet Linna sõnul nelja finalisti sekka jõuda väga raske.

Kriitikat väärib türklaste korraldus. Linnale kui teleinimesele oli mõistmatu, et võistluspäeval kaameraproovi ei tehtudki. “Arvestades ürituse mastaapi ja ajalugu, oleksin eeldanud, et enne lavaleminekut on uus sound-check, kui mitte läbimäng,” on ka Lowry üllatunud. Veelgi enam, Eesti võistlusloole pandi taustaks vale fonogramm – instrumentaalvariant, mida oli kasutatud eelmistel päevadel reklaamiks ja millel puudus taustavokaal.

“See oli hirmus olukord! Algul lõi see tal täitsa jalad alt, aga ta tuli sellest nagu proff täiega välja,” ei saanud rahvas Linna kinnitusel arugi, et midagi on valesti.