Ärimees Toomas Tooli karistuseks nõudis prokurör täna kohtus šokivangistust ehk 1 kuu reaalset vangistust nelja aastase katseajaga.

“Kuna on keeruline hinnata Toomas Tooli päevasissetulekut ning kuna on põhjust arvata, et rahaline karistus ei oleks piisavalt mõjus, palun kohtul karistada Tooli šokivangistusega 1 aasta, millest kohesele kandmisele kuuluks 1 kuu nelja aastase katseajaga,” ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Maria Sutt.

Karoly Kirberile taotles Sutt 250 päevamäära ehk 275 000kroonist rahalist karistust. Seoses sellega, et prokuröri sõnul pani Kirber teo toime tööülesandeid sooritades, palus prokurör lisakaristuseks mõista Kirberile kolme aastase tegutsemiskeelu vastutaval börsitehingute sooritamisega seotud kohal.

Toomas Tooli kaitsja advokaadibüroo Sorainen nõunik Allar Jõks ütles kohtule, et palub Tooli õigeks mõista ning lisas, et siiani ei ole arusaadav, milles täpselt Tooli süüdistatakse. Teine kaistja advokaadibüroo Sorainen partner Reimo Hammerberg rõhus asjaolule, et kui on tuvastatud Arco Vara aktsiate kunstlik hind, mille põhjustamises Tooli süüdistatakse, peaks olema tuvastatud ka see, millisel tasemel oli hind mittekunstlik. Seda aga prokuratuur teinud ei ole, lisas Hammerberg.