Täna hommikul startis Kadi koos elukaaslase Gleni ning mehe sõpradega mõnenädalasele rollerireisile Norra.

Pere kaks koera, šoti terjerid Möti ja kutsikaohtu Mürri kindlatesse kätesse hoiule andnud, istus lauljatar Kadi Toom tehnika viimase sõna Honda Zoomer4 Expeditionile ning läinud ta oligi! Esialgu küll Helsingi laevale, sealt edasi pööras rollerinina Norra poole. Lauljatarile pakub seltsi ja vajadusel tuge kolm tehnikahuvilist meest – Kadi elukaaslane Glen Pilvre, vabakutseline autoajakirjanik Ats Valdsalu ning Eesti Ekspressi lisa Homme toimetaja Enn Heinsoo, kirjutab Trend24.

Oma elu seni ekstreemseima reisi ette võtnud Kadi sõnul on pöörase idee autor Gleni sõber Ats Valdsalu. “Atsi sõber Enn kutsus omakorda ka Gleni kaasa, kes jällegi kutsus minu. Olen piisavalt seiklushimuline vist, et ei suutnud keelduda,” selgitab Kadi, kuidas ta ainsa naisena kolme tehnikahuvilise mehe reisikampa sattus.

Seda, et Kadi meestega sammu (õigemini kiirust) ei suudaks pidada, karta pole: Honda Zoomer4 liigub edasi maksimaalselt ca 45-50 kilomeetrit tunnis. Mis teebki Kadi arvates asja huvitavamaks – just paras kiirus, et sõidupealt kaunist loodust nautida.

Ent päris nii, et unustataks end päevadeks mõne kena järvesilma äärde peesitama, siiski ei ole: et kolmenädalaseks plaanitud, rohkem kui 3500 kilomeetrisel reisil ajakavas püsida, tuleb rolleriseltskonnal päevas maha sõita 200-300 kilomeetrit. “Aga eks natuke jääb ikka ka peesitamiseks aega,” lisab Kadi, et mõned mõnusad puhkehetked ja ümbruskonnaga tutvumised on siiski sõidugraafikusse nii-öelda sissekirjutatud.

Seda, et käed rolleriroolimisest ära väsiks, seltskonna ainus naishing ei pelga – Kadi on juba kuu aega rollerisõitu harjutanud! Ning pealegi on moodne sõiduriist hea kerge ja mis Kadi muusikukõrvale eriti meeldib, teeb ka oluliselt vaiksemat ja mahedamat mootoripõrinat kui tavalised rollerid ning tsiklid. “Võib olla päris alguses oli natuke raske. Aga nüüd on jumala mõnus on sõita. Hästi vastupidav ja mugav,“ kiidab lauljatar uut sõiduriista ja poetab jutu sisse nagu kogenud autojuht ridamisi tehnilisi parameetreid ja suuruseid.

Refereeritud artikli täisteksti saad lugeda veebilehelt Trend24