Lonley Planet tõi välja kümme kaunist Euroopa linna, mida võimalusel lihtsalt “peab nägema”!

London
Kaks päeva Londonis veeta pole just palju, kuid ka selle ajaga peaks jõudma peamised vaatamisväärsused ära näha. Külasta kindlasti London Towerit, moodsa kunsti muusemi Tate Modern, Big Beni ja Buckinghami paleed. Lisaks külasta mõnda etendust West Endis ja naudi rahvuslikke söögikohti East Endil.

Pariis
Kiirrong viib su mandri-Euroopat ja Inglismaad ühendava Channel Tunneli kaudu edasi Pariisi. Triumfikaar annab võimaluse saada ülevaade imelistest avenüüdest, vaatamist väärivad nii Versailles´ loss kui ka Louvre. Põika sisse vähemalt ühte-kahte kaunisse kirikusse ning einesta melurohkel Montmartre´il.

Barcelona
Üks öö rongis ning sinu järgmine peatus on värviküllane Barcelona, kus orgaaniline ja muinasjutuline modernista arhitektuur ja Antonio Gaudi kuulus kirik Sagrada Familia panevad su vaimustusest ahhetama. Kindlasti tuleb ära proovida katalaanide köök ning asuda seejärel juba lennukile järgmise peatuspaiga suunas…

The Arc de Triomphe is seen on May 23, 2010 as visitors stroll on the Champs-Elysees avenue in Paris, turned into a giant garden, work of art by Gad Weil called “Nature Capitale”. This mise en scene covering the Parisian Elysean Fields in green accompanie
elysee4

Rooma
Igavene linn, mille kohta öeldakse, et ka terve eluaja ei jooksul ei jõua seda tundma õppida. Kahepäevase Rooma külastuse ajal vali selliste suurejooneliste vaatamisväärsuste seast nagu Colosseum, Vatikan, panteon, Hispaania trepid ja Trevi purskkaev. Õhtusööke naudi vanalinnas ja Trastevere linnaosas.

Viin
Taaskord öine rongisõit ja oledki keiserlikus Viinis, kus saad aega veeta kohvikutes, vaadata Lipizza hobuste talle, uidata jalakäijate poetänavatel ning nautida etendust Staatsoperis.

Budapest
Vaid kolme tunni kaugusele jääv Budapest pakub samuti elavat kohvikukultuuri ning mõnusat segu vanast ja uuest. Külasta kindlasti lossimäge ja sukeldu ühte linna termaalvee basseinidest.

Berliin
Üks päev rööbastel viib su Berliini väärtuste juurte. Euroopa kiiremini muutuvaid (ja põnevamaid) linnu pakub Berliini müüri galeriisid, mälestusmärke ja muuseume, lisaks ka uusi vaatamisväärsusi, nagu Sony Centre ja filmimuuseum. Õhtu Kreuzbergi linnaosas pakub alternatiivset ööelu, Prenzlauer Berg sobib traditsioonilisemale klubiaustajale.

Dubrovnik

Veel üks lennureis, et lasta end Horvaatias pimestada Dubrovniku sädelavatest kivitänavatest ja punastest katustest. Kõigepealt võta ette jalutuskäik linnamüüridel — vaade linnale ja merele on suurepärane. Avasta ülejäänud vanalinna ning istu kohvikus või rannas.

Ateena

Kreeka pealinn hoiab endas antiiksete varemete aardeid koos harukordsete ehitistega, mida troonib Akropol. Selle all seisavad muljetavaldavad varemed ning lärmakad kirbuturud. Kaasaegse Ateena elust annavad maigu suhu ka melurohked kõrtsid.

Istanbul
Ja oledki jõudnud Euroopa servale, kus Ida kohtub Läänega. Vanas Istanbulis tutvu Sinise Mošee, Topkapi palee ja Hagia Sophiaga. Seejärel poodle ja einesta kaasaegses Beyoglus, mis on linna ööelu südameks. Paadisõit Bosporusel annab sulle võimaluse panna jalg Aasia piirile ning vaadata tagasi Euroopale, mida just avastamas käisid.

Allikas: LonelyPlanet