Aasta pärast plaanime uue kontseptsiooniga kaubandusettevõtte turule tuua ning kolme aasta pärast on meil plaan välisturgudele laieneda, sõnas ABC Grupi omanik Jüri Vips.

“Kusagil aasta pärast plaanime uue kontseptsiooniga ettevõtte turule tuua, see on kaubandusvaldkonnas, kuid avalikustame selle sügisel,” ütles Vips. Ta ei soovinud hetkel spekuleerida, kas uus ettevõte on seotud toidukaubandusega või mõne muu valdkonna kaubandusega. “See saab igal juhul olema väga põnev ettevõte,” lubas ta.

ABC Grupi börsileminekut kommenteeris Vips, et kolme lähema aasta jooksul pole plaanis. “Võib-olla umbes kolme aasta pärast ning praeguse seisuga kindlasti mitte ABC Grupiga,” lisas ta.

Väikse firmana pole mõtet börsile minna
“Börsile on mõtet minna siis, kui on plaan välisturgudele minna ja suuremat raha kaasata,” lausus Vips.  “Küsimus on selles, et millised ettevõtted me börsiettevõttesse koondame – see sõltub väga palju analüüsist.” Tema sõnul peaks ettevõte olema piisavalt suur börsile minnes. Meie arusaamiste järgi 2,5 miljardit miinimum käive, siis on mõtet, selgitas ta.

Praegu tulevad börsile ka meist väiksemad ettevõtted, aga me ei pea seda eriti mõistlikuks, lisas Vips. Samas lähema aasta jooksul juba selgub, et milline kontseptsioon õige on, rääkis Vips.

Vips rääkis, et tõesti 3-4 aastat tagasi oli selline mõte, et ABC Grupiga börsile minna. “Katsetasime enne võlakirjadega, kuid praegu pole see sugugi kindel, et see kõige mõistlikum tee on. Investorid soovivad kindlat ettevõtet, kus nad tahavad, et see ühe alaga tegeleb – on lihtne ja arusaadav. Samas Eesti on jälle nii väike, et ühe kitsa alaga tegeledes pole võimalik nii suur olla,” märkis Vips.