Äsjalõppenud laulu- ja tantsupeo korraldus Tallinnas kujunes osalejatele meditsiiniliselt turvaliseks, kiire abi oli tagatud ja väga ohtlikke tervisehädasid ei esinenud. Tänavu päästis aga ühe peokülalise elu mööduja oskuslik abi, kes elustas kliinilisse surma jõudnut kuni kiirabi saabumiseni.

Kokkuvõtted näitavad, et just maakondade meedikute poolt osutati majutuspaikades ja harjutusväljakutel abi kõige enam, kokku 1756 korral. Kalevi staadionil avatud välihaiglas osutati abi 373-el korral, haiglasse tuli suunata viis peolist.

Lauluväljakul oli pöördumisi 365, haiglasse suunati neist  12 pöördujat. Kiirabile oli väljakutel kutseid 105, haiglasse viidi täpsemateks uuringuteks 34 peolist. Peamisteks tervisehäireteks olid  viirusinfektsioonid, kõhu- ja peavalu, nõrkus, gastroenteriit, südame rütmihäired, pimesoolepõletikud lastel, jäsemete luumurrud ja peatraumad.

Tänu meedikute hoolsale tööle kohtadel, oli pöördumisi haiglatesse eelnevate aastatega võrreldes märksa harvemini. Nii pöördus ambulatoorse abi saamiseks 73 täiskasvanut ja 39 last, haiglaravi vajasid 14 peolist.

Erilist tähelepanu tuleb igal suurüritusel pöörata osalejate varustamisele puhta joogiveega, eriti kuumade ilmade puhul. 

 „Ehk peaksime enam pöörama tähelepanu ka lihtsate esmaabivõtete õpetamisele mitte ainult peolistele, vaid ka peo külastajatele, et osata iseendale ja oma naabrile vajadusel esimest abi osutada,” arvas Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja asetäitja Ene Tomberg.