Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtus Tallinnas laulu- ja tantsupeol viibinud Malmö linnapea Ilmar Reepaluga. Lisaks peomuljetele arutati majandusolukorda ja linnadevahelist koostööd.

Savisaar tervitas Reepalu kui terves maailmas Tallinna järel eestlase juhitava suurima linna linnapead. Tallinna ja Malmö sidemed on kestnud juba aastaid ning Malmö linnapea sõnul tuleb just kriisi ajal võtta õppust teiste õnnestumistest, aga samuti ka vigadest.

Malmös on praegu suurimaks probleemiks noorte tööpuudus. Malmösse tuleb igal aastal juurde ligi 6000 inimest ja enamus neist on üliõpilased, kes vajaksid õppimise kõrvalt ka tööd. Malmös kasvab pidevalt ka asüüli taotlejate arv, mis paneb linna sotsiaalsfäärile suure koorma. „Rootsis me õppisime 90-ndate kriisist, mil vähendati vahendeid haridusele ja lasteaedadele. Nüüd teame, et just praegusel kriisiajal peavad linnad jätkama nende valdkondade toetamist,“ sõnas Reepalu. „Hetkel, mil ehitushinnad on odavad ja inimestel vähem tööd, on parim aeg teha investeeringud munitsipaalobjektidesse,“ sõnas Reepalu.

Savisaar tänas Malmö linnapead kevadel Malmös toimunud Euroopa Kohalike ja Regionaalsete Omavalitsuste Nõukogu (CEMR) üldkogul Tallinna ettepanekute toetamise eest, millega kutsuti üles kriisi ajal inimestele kõige vajalikumaid teenuseid osutavaid omavalitsusi riiklikult rohkem toetama. „Tallinn ja Malmö koostöö võikski tugevneda just eeskätt rahvusvahelistes organisatsioonides ühiste seisukohtade eest võideldes,“ sõnas Savisaar.