Maris on 19 aastane Tallinna neiu, kes lõpetas sel kevadel gümnaasiumi ja asub sügisest õppima ülikooli rahvusvaheliseid suhteid. “Ma tahan selle eriala lõpetada ja edasi magistri ka ära teha. Loodan jõuda rahvuvahelisse organisatsiooni, et aidata inimesi kes maailmas kannatavad nälja- ja haiguste käes. Ühesõnaga ma tahan aidata inimesi, kes ennast aidata ei saa”- räägib Maris oma tulevikuplaanidest. Lisaks tegeleb Maris veel tantsimisega, mis olevat tema täielik kirg. Tema teine hobi on kirjutamine.

Hetkel kirjutab Maris oma blogis romaani “Võrgutusmängud”. Maris on vabameelne inimene, kes ei häbene vestelda ühelgi teemal. Hiljuti astus Maris üles hämmastava eksperimendiga –  50 päeva ilma seksita, mille kohta oli kõigil huvilistel võimalik lugeda Õhtulehe blogikeskkonnas. Gossip.ee otsustaski neiult uurida pisut selle eksprimendi ning muude seksi puudutavate teemade kohta.

Kust tuli idee teha eksperimenti  50 päeva ilma seksita ning miks Sa seda tegid?
Vaatasin MTV’d ja seal jooksis parasjagu saade Callumi kannatused, kus ta tegi samamoodi eksperimendi 50 päeva seksita. Siis tärkaski idee, et miks mitte proovida seda ise, sest meestel on õigus teha kõike, kuid kui naine teeb, siis on tal midagi viga. Hakkasin blogi pidama selle kohta ja minuga võttis ühendust Õhtuleht, kes pakkus mulle võimalust kirjutada neile, raha eest muidugi. Ma ei otsinud mingit kuulsust, selleks ma leiaksin parema viisi. Tegin seda alguses ennekõike enda pärast  ja ka sõprade pärast, et nad saaksid selle kohta lugeda. Kuid kui Õhtuleht pakkus mulle võimalust nendele kirjutada, siis mõtlesin, et äkki suudan tuua siia riiki tolerantsi ja vabameelsust, et täiesti okei on rääkida seksist. Seda teevad enamus noored. Loomulikult nagu mitte mina meedias. Kui saata mõni ajakirjanik noorte seltskonda, siis nende suu vajuks lahti, sest noored räägivad sellest tohutult vabameelselt. Kuid Eesti riigis on vanemaid inimesi rohkem ja nende arvamus on ülekaalus. Eesti pole veel valmis olema vaba kultuuriga riik. Sinna läheb veel tükk aega.

Kuidas see eskperiment kulges ja lõppes?
Eksperiment kulges hästi. Elu läks kirjuks ja pakkumisi tuli võõrasteltki. See eksperiment oli teadlik ja mul oli raske vastu pidada, sest iga päev ma teadsin, et ma teen seda ja mida rohkem ma mõtlen, seda raskem see on. Eksperimendi pidin pooleli jätma, sest koolist tuli mulle kiri, et kooli lõpetavale tütarlapsele selline meediakära ei sobi, et loodame, et sa üldse lõpetad kooli. See oli selge ähvardus minu pihta, kuid ma ei saanud neile vastu hakata, sest siis nad oleks teinud kõik, mis nende võimuses, et minu elu ära rikkuda. Kui praktika kaitsmisele läksin, siis oli kohe näha, et nad võtsid mind vastu eelarvamusega. Sain ainukesena klassis kolme, teised said viied ja neljad. Ma nägin kaua vaeva töö koostamisega ja see kontrolliti üle oma eriala proffide poolt. Ma südamest kahtlen nende õpetajate pädevuses, sest kui nad ei suuda hoida kooli ja eraelu lahus, siis nad ei sobi sellele ametialale. Ma ei kahjustanud nende kooli mainet millegagi, sest ma ei maininud kooli nime mitte kusagil.
 
Kui vanalt Sa kaotasid süütuse?
14 aastaselt, oma elu esimesele armastusele.

Millistes avalikes kohtades oled seksinud?
Rongis, vanalinnas, laululaval, rõdul, metsas, autos, koolis… issand neid kohti on nii palju!!!

Kas Sa oled seksinud naisega? Kas paremad on mehed või naised või hoopis mõlemad koos?
Pole teinud grupiseksi, hoian seda hilisemaks ajaks. Kui nii noorelt kõik ära proovin, siis pole tulevikus midagi avastada. Naisega olen jah seksinud, see on hea. Naised teavad paremini mida teha, neile ei pea seda ütlema, kuid mehed on ka head, neid tuleb lihtsalt veidi suunata, et mis mulle meeldib ja kuidas mulle meeldib.

Kas pead end nümfomaaniks?
Ei ma ei ole nümfomaan! Ma kahetsen siiralt, et kasutasin Õhtulehes seda sõna. See oli hetkeemotsioon, sest kui teha lahti ÕS ja vaadata järele mis tähendab nümfomaan, siis sealt ma ennast küll ei leia. Ma pole inimene, kes paneb kõiki ja kõike. Minu latt on väga kõrgel. Ma tean oma väärtust ja ma ei roni suvalistega voodisse. Mul on kindel partner olemas ja rohkem pole vajagi.

Kuidas Su pere  ja sõbrad suhtuvad Sinu seksilembelisusesse?
See kõik on kasvatamise küsimus. Minu perekond on väga vabameelne olnud ja ma olen selle üle tänulik, sest ma ei tahaks olla selline nagu mõni kommenteerija, kes upub konservatiivsusesse ja kadedusse. Vabameelsus viib alati elus edasi. Ma suhtun ellu positiivselt ja elu suhtub samamoodi minusse. Minu teele tulevad inimesed, kes on samasugused nagu mina ja ma olen õnnelik, et elu on paika loksunud ja olen kõigega väga rahul. Ma ei kahetse, seda mida teinud olen vaid kahetsen seda, mida olen tegemata jätnud.

Ütlesid, et Sa kirjutad oma blogis romaani „Võrgutusmängud”. Räägi sellest pisut, millest see räägib, kust tuli idee?
Minu ideed on nagu Eesti ilmad. Ühel päeval on täielik tühjus ja järgmisel päeval on mu pea ideid täis.  Need tulevad ei tea kust ja siis ma alati jooksen kiirelt arvuti taha ja hakkan kirjutama. Võrgutusmängud on pool väljamõeldis ja pool minu elust. See räägib ühest naisest Allyst, kes kohtub klubis noormehega kes hakkab talle meeldima. Ta pole kunagi kedagi armastanud ja on alati meestega mänginud, sest tema jaoks on suhe üks suur mäng aga Richard on teist moodi mees. Ta on domineeriv ja ülbe, just selline mees, keda Ally vihkab, kuid ei suuda ka eemal olla. Nad tutvuvad ja Richard palub temalt abi, sest tema vend on röövitud. Olen kirjeldanud seksi, viha ja tundeid. Kui kellelgi huvi on siis saate seda lugeda siit:http://sci-fi-hing.blogspot.com/.
 

[ot-gallery url=”gallery/seksieksperimendi-tegija-maris-altma-gossip-ee-le-elu-l%c3%a4ks-kirjuks-ja-pakkumisi-tuli-v%c3%b5%c3%b5rasteltki”]