OHMYGOSSIP  — Aastake tagasi oli Soome psühhoterapeut Johanna Mäki-Petäjä minemas joogatundi, kui märkas saaliuksel teadet tantra kursustest. Naisele tegi see tollal nalja, ent mõte jäi siiski painama ja ta tegi otsuse proovida, vahendab Iltalehti.

Tantra ei kuulunud naise ellu, aga idee hakkas üsna pea meeldima. Pärast kolme kursusetundi teadis Johanna, et oli teinud õige otsuse. “Justkui oleksin koju jõudnud. Tantrasse on kokku koondatud minu jaoks kõik olulisemad teemad nagu näiteks füüsilisus, seksuaalsus, emotsionaalsus ja kiirus,” ütleb Johanna.

Mida enam naine tantraga tutvus, seda veendunum ta oli, kui vajalik see ta elus on. Kuigi tantrat seostatakse enamasti seksiga, oli see Johanna sõnul palju enamat. Ta räägib tantrast kui eluviisist.

“Tantras on teekond alati lõpptulemusest tähtsam. See mõte kehtib nii seksi, kui ka näiteks karjääriredeli kohta.”

Tantra paneb seksi ja seksuaalsusesse suhtuma, kui teadusuuringusse, kus keskendutakse enda ja partneri unistustele, soovidele ja vajadustele. Johanna sõnab, et tantras on väga oluline edeneda tunnete põhjal. Kui seks ei paku huvi, aga lähedus on nauditav, tasub katsetada massaaži. Seksima ei pea sellepärast, et seda lihtsalt tehakse. Naudingu poole pealt on oluline, et selleks oleks varutud aega – tavaliselt inimesed kiirustavad.

“Siiski tasub meeles pidada, et ka viieminutiline armatsemine inimeste vahel, kellel tugev side, on ilus ja tantristlik.”

Avafoto: Pexels
Allikas: Iltalehti