OHMYGOSSIP — Soome teadlane tegi Tinderi tutvumisportaali kohta uuringu. Selgus mitmeid huvitavaid asju – näiteks teist kohtamist ei peeta oluliseks. Tinderis on välja kujunenud omamoodi etikett. Teist kohtamist ei peeta oluliseks, samuti eeldatakse, et mees teeb naisele välja, vahendab Helsingin Sanomat.

Tinderi kasutajate kohta Soomes diplomitöö teinud ja selle tarbeks üle 1000 kasutajat küsitlenud Annukka Jänkälä sai ühtlasi teada, et kohtamisele kutsub see, kes esimesena jõuab. Jänkälä jaoks oli üllatav Tinderi kasutajate vanamoelisus, näiteks see, et eeldatakse, et mees teeb naisele välja. Jänkälä ise arvas, et kohtamisel ollakse võrdsemad. Vastajate keskmine vanus oli 29,5 eluaastat. Vanim vastaja oli 62-aastane ja noorim 16-aastane. Küsitlusest selgus, et mida vanem on vastaja, seda rutem soovib ta kohtamisele minna.

Esimene kohtamine lepitakse Tinderis kokku tavalisel mõnes avalikus kohas. Samuti eeldatakse, et partner on aus. Siin on küsitluste põhjal väike vastuolu: ausust eeldatakse eelkõige teistelt, enda käitumise puhul ei peeta seda oluliseks.

Ausust eeldatakse ka profiili puhul, näiteks seda, kas soovitakse juhusuhet või pikemat sõprust. Nii Soomes kui mujal tehtud uurimustest tuleb välja, et paljud kasutajad, kes soovivad juhusuhet, ei näita seda profiilis välja. See tuleb asjaolust, et inimesed tahavad endast paremat muljet jätta.

Varasemate tuttavatega kokkupuutumine on Tinderis möödapääsmatu. Mõned tervitavad oma sõpru, teised ei tee neist välja. Uurimuste järgi muudab Tinder inimesed pinnapealseks ja valivaks ning välimuse-keskseks. Samas on selle teenuse kaudu võimalik kohtuda inimestega, kellega muidu poleks võimalik kohtuda. Tinderi puhul mängib rolli sarnasus, kuna Tinder viib kokku sarnase elukorralduse, koolituse ja eelistustega inimesed.

Sagedamini lükatakse kõrvale profiilid, kus:
On väga vähe infot.
On ainult üks pilt.
Kasutaja on hõivatud.

Samuti lükatakse kõrvale need, kus on välja toodud:
Lapsed, loomad, duckface, tualeti-selfi, jäme kaelakett, elukool, lihtsalt naeratused, golfipilt, paljas ülakeha, tusane ilme või tavaline selfi.

Avafoto: Unsplash