ETV alustab 5. juulist dokumentaalfilmide sarja näitamist Soome edukatest ettevõtetest. Sarja esimese osa avalik esmalinastus Eestis toimub homme, 18. juunil kell 14.30-16.30 Eesti Kaubandus-Tööstuskoja saalis Tallinnas, Toom-Kooli 17.

Kokku on suve jooksul esmaspäeviti ETV1 eetris kaheksa dokumentaalfilmi, sarja avab värskelt valminud film ehitusettevõttest SRV, mille tarvis on tehtud arvukalt intervjuusid ka Eestis.

Lisaks SRV-le on ETV-s suve jooksul kavas dokumentaalfilmid Hartwallist, Lemminkäinenist, Outokumpust, Konest, SEK-st, Fazerist ja Pauligist. Suur osa nimetatud ettevõtetest on perefirmad, kelle ajalugu ulatub ülemöödunud sajandisse. Filmides jälgitakse suurfirmade sündi, edutegureid, pereettevõtete pikaajalisi traditsioone ja ärikultuuri.

Soome edulood kirjeldavad Soome ettevõtete lugusid, mille kaudu on Euroopa ühest vaesemast riigist saanud 100 aastaga Euroopa Liidu üks sotsiaalselt ja tehnoloogiliselt arenenumaid riike. Dokumentaalsarjal on kindlasti õpetlik sisu Eesti ettevõtlusele, mille ärikultuur on noorem kui kolmkümmend aastat.

Dokumentaalsarja sihtgrupp on ettevõtlikult meelestatud inimesed, kes juhivad ise firmasid või töötavad pikkade traditsioonidega ettevõtetes. Filmid edulugudest annavad väga hea arusaamise ärimaailma toimimisest ja on samas ka huvitavad inimlood.

Dokumentaalsarja on tootnud Soome dokumentaalfilmide tootja Franck Media ja need on viimase viie aasta jooksul olnud edukalt eetris Soome Yleisradios ja MTV3-s. Kokku on Franck Media tootnud rohkem kui 40 dokumentaalfilmi Soome elust ja ettevõtlusest viimase viie aasta jooksul. Franck Medial on kavas lähitulevikus laieneda ka Balti riikidesse, Ukrainasse ja Venemaale.