Mitmeid kuid on kestnud diskussioon selle üle, kas on õige, et kuningas annab tütre peigmehele altari ees üle. Seda traditsiooni peab rootsi kirik ameerikalikuks ning rootsi ühiskonnale, kus valitseb meeste ja naiste võrdõiguslikkus, mittesobilikuks. Nüüd on kuningapere leidnud ootamatu ja üllatava lahenduse.

Kuningas Carl-Gustav, kroonprintsess Victoria ja Daniel Westling loovad uue ja unikaaalse variandi, mis seisneb selles, et isa ja peigmees lähevad kumbki printsessiga altari juurde pool teed. Kuningas siseneb Victoria kõrval Storkyrkan´isse ja läheb koos temaga poolele teele altarist. Seal ootab Victoriat  Daniel ning viib ta edasi altari juurde. Proovid on kirikus juba toimunud.

“See on täiesti uus komme, mille peale on siis tulnud kas kuningas või Victoria,” ütleb Lars Gårdfeldt, preester ja teoloogiadoktor. “Ma pole kunagi midagi sellist näinud. Ja see on nii tähelepanuäratav, et kui mõni minu kolleegidest oleks seda näinud, siis oleks sellest juttu tulnud.”

Kuningas oli esialgu selle üle ärritunud, et pruudi üleandmine peigmehele meedias nii elava diskussiooni tekitas. Nüüd on aru saadud, et üldine arvamus selles küsimuses on negatiivne.

Peapiiskop Anders Wejryd, kes laulatuse läbi viib, üritas paari veenda, et Daniel peaks käima Victoria kõrval. Uuest variandist ei soovi ta isegi rääkida.

Kas kõik nii ka toimub, see selgub alles laupäeval, 19 juunil kui toimuvad kuninglikud pulmad. Laulatuse täpne kulg on esialgu veel salastatud.