OHMYGOSSIP — Kolmanda Loomehäki võitis Thank You. Teise koha pälvis meeskond Wear My Closet, kes ehitas rõivarendiplatvormi, mis laseb inimestel oma riideid ajutiselt välja üürida. Kolmanda koha sai meeskond Fashlab, kes ehitas täisteenuse, mis aitab moetööstusel kiirelt ideest tooteni jõuda.

Loomehäkki kaaskorraldanud DIGIXi juhi Martin Aadamsoo sõnul oli žüriil auhindu ühtlase taseme tõttu keeruline jagada, kuid võitnud Thank You on ideaalne projekt nädalavahetuse hackathoniks – see lahendab reaalse probleemi ja loob töötava rakenduse, mille saab kohe kasutusse võtta.

Tallinn Music Weeki eriauhinna pälvis meeskond KIFT, kes lõi veebilehe pisiürituste reklaamiks ja hindamiseks. Eesti kunstiakadeemia eriauhinna pälvis meeskond Wear My Closet. Euroopa Liidu Interreg projekti CrossMotion 10 000-eurone auhind läks meeskonnale Hoopy, kes lõi mängustatud ja arendava mobiilirakenduse laste telefonikasutuse piiramiseks. DIGIXi auhinna sai meeskond Fiction Feel, kes aitab mobiilirakenduse abil pakkuda kirjanduslikke ringkäike teostes mainitud reaalsetes paikades. Publikauhinna saanud AlarmHub laseb inimestel saata mobiiliga oma tuttavatele äratushelinaid.

Kolmandal Loomehäkil osales ligi 90 häkkijat ja kõik 16 alustanud meeskonda jõudsid 48 tunni järel projekti esitluseni. Kahe päeva jooksul olid neile abiks Loomehäki mentorid Rain Rannu Fortumost, Dea Martinjonis FundWise’ist, Eesti äriinglite võrgustikku (ESTBAN) kuuluv tehnoloogiaekspert Kaspar Hanni, Sander Gansen Shipitwise’ist, Kaili Kleemeier Deekit’ist, Virgo Sillamaa Music Estoniast, Helena Almqvist Protexist ning Startup Wise Guys kiirendi taustaga tehnoloogiaekspert Calum Cameron

Loomehäkki korraldasid digitaalse loovmeedia inkubaator DIGIX, Tallinna ülikooli avatud akadeemia ja nelja partnerülikooli veetav loomevaldkonna ettevõtlusprogramm STARTERcreative ning Tallinna ettevõtlusinkubaatorid.