Selge silmavaate üks põhipunkte on korras kulmud. Kaunid kulmud raamivad nägu, avardavad silmavaadet ning kaunistavad silma. Vaid vähestel on täiuslikud kulmud loomulikult antud, kaunite kulmude nimel peab korrapäraselt vaeva nägema.

Esimene kord külasta professionaalset tegijat! Kui su kulmud on korrast ära ja sa neid ise kitkud võid sa eluks ajaks kulmud ära rikkuda. Parem käi kitkumas või vahatamas kosmeetiku juures paar korda aastas. Kulmude korrastamine maksab 50-5000 krooni, sama palju maksab vahatamine. Eesti tingimustes peaks alla 500.- krooni hakkama saama. Peale kitkumist võivad tulla esimesed karvad juba paari päeva pärast, kuid need saab ise ära kitkuda. Vahatamise tulemus aga kestab umbes kuu, kuid tihti ei tohi vahatada. See muudab naha krepp paberi sarnaseks.

Kitku ja korrasta kodus tihedalt oma kulme!
· Enne kitkumist puhasta kulmud näoveega.
· Kui puuduvad eelnevad kogemused kulmude kitkumisel ja kulmud on suhteliselt paksud, võib heleda silmapliiatsiga ära varjutada kõik need karvad, mida on soov eemaldada. Nii on kergem leida sobiv kuju ja pikkus.
· Kulmude ideaalpikkuse saad järgneval viisil. Võta joonlaud (või ükskõik milline sirge pulk) ja tõmba sellega mõtteline sirgjoon piki ninakülge sõõrmest otse üles kulmuni. See on optimaalne punkt, kus kulmukaar võiks alata.
· Kulmukaare lõpu leiad, kui vead joonlaua või pintslivarrega ninasõõrme juurest kaldes üle silma välisnurga.
· Kitkumise juures on oluline nahka korralikult pingutada.
· Kui mõned karvad on liiga pikad ja kaardus, võib kulmuharjakesega kõik karvad ühes suunas kammida ja maniküürikääridega sobivaks lõigata.
· Kitku kulme vaid kulmujoone alt, ülevalt võib ära tõmmata vaid üksikuid karvu
· Kitku kulmukarvasid alati erksas päevavalguses suure peegli ees.  
· Peale korrigeerimist niisuta kulme näoveega ja kanna kulmudele kreemi.
· Ära kitku oma kulme liiga peenikesteks!

Vajadusel värvi kulme
· Kulme värvivad enamasti inimesed, kelle enda kulmud on liiga heledad või kes on värvinud juukseid ning soovivad, et kulmud juustega sobiksid.
· Kulmude värvimisel on kolm varianti:
-Kasutades meigivahendeid on võimalik saada loomulik tulemus kulmuvärvi ja pliiatsiga. Tulemus on kena, kuid pole püsiv ja igapäevaselt võib olla tüütu tegevus. Kodus värvides tuleks kindlasti hoolikalt vaadata, et värvitaks kulmukarvu, mitte nahka, siis tuleb tulemus loomulikum.
-Salongis keemilisi püsivärve kasutades end kosmeetikute hoolde usaldada. Värvimine maksab salongis umbes 20-70 krooni ja tulemus püsib peal keskeltläbi kaks nädalat.
-Püsimeiki ehk kosmeetilist tätoveerimist teevad väljaõppinud spetsialistid ilusalongides. Püsimeik kestab umbes kolm aastat ja on väga suureks abiks inimestele, kellel kulmud on väga heledad või puuduvad üldse. Hinnad algavad 2500 kroonist.

Osta head pintsetid!
· Kvaliteetsed pintsetid on kitkumisel väga tähtsad. Üsna vaevaline ja valus on asja kallale asuda kehvade vahenditega. Testi pintseti kvaliteeti juba kaupluses, valides peene ja kergelt kaldus otsaga, mille terade kokkupuutepind haakub hästi.

Kitku kulmud vastavalt näokujule!
· Ovaalsele näotüübile sobib natukene tõusev ja lõpust kitsamaks minev kulmukaar.
· Ümmargusele näotüübile sobivad kolmnurksed kulmud. Hoidu liiga paksudest ja pikkadest kulmudest, mis rõhutaksid näo ümarust.
· Piklikule näotüübile istuvad hästi pikemad ja sirgemad kulmud.
· Kolmnurkset näotüüpi kaunistavad kitsamaks ja lühemaks kitkutud kaarjad kulmud.
· Kandilisele näotüübile sobivad kulmud, mis algavad laiema sisenurgaga, tõusevad kaarjalt ja lõppevad sabaga.
· Pirnikujulisele näotüübile sobivad pikad, sirged ja paksud kulmud. Mis on siiski korralikult hoolitsetud.

Vajadusel kasuta spetsiaalseid kulmuvahendeid!
· Kui oled hädas hommikuti sassis kulmudega, kammi neid kulmukammiga.
· Kui ka see ei aita, kasuta spetsiaalset läbipaistvat kulmugeeli.
· Kui sa ei raatsi endale spetsiaalseid vahendeid osta, ajab asja läbi ka vanale hambaharjale pihustatud juukselakk!
· Kui soovid tugevat ja läikivat kulmukarva, harja paarkorda nädalas kulme riitsinusõliga.

Mõningaid nippe:
· Kulme on valutum kitkuda peale saunas, vannis või duši all käiku, kuna siis on poorid avanenud! Samuti vähendab valu jääkuubiku peal hoidmine.
· Kitku kulme paar korda nädalas, et asi püsiks kontrolli all.
· Kindlasti ära jäta enne tähtsat üritust kulmude korrigeerimist viimasele minutile, sest peale kitkumist ilmneb kerge punetus. Juhul, kui pole teist valikut, aseta kulmudele kummelitee kotikesed ja kanna kulmudele jahedat silmakreemi.
· Ajastuhõngulistele stiilipidudele annab sobiv kulmukaar viimase lihvi.