Brüsselis toimetav Kristiina Ojuland viibib oma väikeses 10ruutmeetrises Brüsseli kodus vähe, sest suurem osa tema päevast möödub kontoris või vastuvõttudel. “Kui koju jõuan, heidan peaaegu kohe magama. Vahel ehk enne loen natuke. Ma tahan palju magada ja hommikul läheb mul enda ja juuste sättimisele ka palju aega,” räägib Kristiina.

Lisaks kulub hommikuti aega ka jooksutiirule lähedalasuvas pargis, kus kevadel Vilja Savisaart rööviti, kirjutab Naisteleht. Kolleegi ebaõnn Kristiinat ei kohuta ning ta ei jäta kallaletungi hirmus ka jooksma minemata, kuuid teatud linnaosi väldib ta küll. “Ükskord eelmisel sügisel otsustasin jala koju tulla, aga eksisin teelt ja sattusin ebasoovitavasse rajooni, kus pole turvaline – selliseid paiku on ka Brüsselis,” seletab ta.

Hirmul poliitik haaras koti tugevamini kaenlasse ja kiirendas sammu ning õnneks midagi hullu ei juhtunud. “Mul pole pipragaasi ja enesekaitsekursustel pole ma ka käinud, kuid kui midagi peaks juhtuma, siis ega mina alla ei anna! Mul on ikka mõningad oskused,” teatab Kristiina kindlalt. Enesekaitsekogemused sai ta juba keskkooli ajal Kohtla-Järvelt. “Koolidiskodelt tulles oli alati võimalus, et tekib kaklus. Põhjuseks ikka rahvustevahelised erimeelsused. Olen kähmlustesse sattunud küll,” tunnistab naine.