Enne jaanipäeva üllatas kultuuriminister Laine Jänest kõne edukalt ettevõtjalt Margus Reinsalult, kes uuris, miks maailm laulu- ja tantsupeost midagi ei tea.

Reinsalu teatas konkreetse inimesena, et ajab selle asja korda, kirjutab E24. Praeguseks on kommunikatsioonibüroo Vare & Jaakkola töötajad veetnud tema makstud tellimust täites peaaegu kolm nädalat laulupidu välismaailmale tutvustades.

Sihtgrupp pole ei midagi vähemat kui kogu ingliskeelne maailm, suuremalt jaolt tutvustatakse eestlaste pidu neile erinevaid interneti võimalusi kasutades. Reinsalu kinnitas, et laulu- ja tantsupidu on lihtsalt liiga suur ja uhke kultuuriüritus, et seda mitte laias maailmas tutvustada.

Margus Reinsalu on ka varem Eesti uudiseid välismaale tutvustanud. KC Grupp ja Corpore on avaldanud näiteks varem veebilehel PRWeb uudise, milles õnnitletakse Eesti sportlasi Mikk Pahapilli ja Ksenija Baltat Torinos toimunud sisekergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitmise puhul.

“Antud juhul on tegemist Eestit puudutavate positiivsete uudiste vahendamisega maailmapressi selleks, et tõsta Eesti mainet laias maailmas, kommunikeerida paremini Eestis toimuvat ja, et välisinvestoritel oleks selgem ettekujutus Eestist,” kommenteeris Reinsalu tookord.