OHMYGOSSIP — Tänavu EMTA lavakunstikooli lõpetanud Markus Habakukk, Lauli Otsar, Risto Vaidla ja Jürgen Gansen on saarlastele tuttavad juba mullusuvisest menutükist “Ekke Moor”, mis valmis Kuressaare linnateatri, lavaka 27. lennu ja VAT-teatri koostöös. Siis tekkiski konkreetne idee ja linnateater pakkus koolile välja, et on valmis võtma kaks näitlejat kaheks aastaks tööle, kirjutab Saarte Hääl.

Linnateatri direktor Piret Rauk ütles, et rahastus on küll kahele täistöökohale, kuid kuna oli neli noort, kes tunnetavad end ühtse trupina ja tahtsid kokku jääda ning on seetõttu isegi teiste teatrite pakkumistest ära öelnud, siis otsustati tööle võtta kõik – poole kohaga.

Teatri kunstilise juhi Aarne Mägi hinnangul jätab neli poole kohaga näitlejat mänguruumi ka projektide tegemisega harjunud teatrile endale. “Meil pole midagi projektiteatri vastu, aga asju on lihtsam korraldada, kui paar inimest on palgal,” nentis Mägi.

Kokkulepitud rahastuse püsivuse kohta ütles Rauk, et teatril on olemas ministeeriumi lubadus ja järgmise aasta toetussumma teada, kuigi toetusleping on veel sõlmimata. “Aga see on kõikide Eesti etendusasutuste, ka püsitrupiga teatrite ühine mure – toetuslepingud sõlmitakse igal aastal uuesti ja sisuliselt võtavad kõik tulevikuplaane tehes suuri riske,” tõdes ta. Mägi täiendas, et Kuressaare teatril on seni õnneks hästi läinud ja toetus on aasta-aastalt isegi suurenenud.

Võimalus ise teha on noortele näitlejatele sisuliselt kohe kätte antud – nende kursusevend, vabakutseline lavastaja Karl Koppelmaa toob uuel aastal Kuressaares lavale enda kirjutatud tüki “Savann”, kus löövad kaasa kõik neli uut näitlejat. Jürgen Gansenil on aga juba roll linnateatri tuleval nädalal esietenduvas lastetükis “Kolme pörsa lugu”.

Allikas: Saarte Hääl
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT