Reede õhtul kell 20.10 maandub Tartu Ülenurme lennuväljal Riia-Tartu regulaarliini esimene lennuk, mida võtavad pidulikult vastu Tartu linna, maakonna, lennujaama ja lennufirmade esindajad.

Liini esimese lennu puhul lõikavad lindi läbi ja esinevad sõnavõttudega  Tallinna Lennujaama esindaja Andres Taimla, Tartu maavanem Esta Tamm,  Tartu linnapea Urmas Kruuse ning liini haldava Air Baltic esindaja Janis Vanags.

Linnapea Urmas Kruuse rõõmustas, et linna ja kõikide teiste koostööpartnerite pikaajaline töö Tartust püsivate lennuliinide käima  lükkamiseks on lõpuks vilja kandnud. “On äärmiselt oluline, et riik mõistaks ka jätkuvalt toetada regionaalseid lennujaamu, sest tänane  sündmus ei ole oluline ju ainult Tartu linnale vaid kogu Lõuna-Eestile,”  selgitas Kruuse.

Tartu-Riia liinil sõidab Air Baltic oma 46-kohalise lennukiga Fokker 50  neljal päeval nädalas. Tartust väljub lennuk esmaspäeviti, teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti. Riiast Tartusse saab esmaspäeviti, kolmapäeviti, reedeti ja pühapäeviti. Lend kestab kõigest 50 minutit.

Lisaks Tartu-Riia liinile alustab 24. augustil tegevust ka  Tartu-Stockholmi vaheline regulaarlennuliin samuti neljal korral nädalas. Estonian Air´i 33-kohaline Saab 340 teeb lennu kahe linna vahel esmaspäeviti, neljapäeviti, reedeti ja pühapäeviti ning lennuks kulub tund ja 30 minutit.

Viimane regulaarliin Tartu Lennujaamast sõitis lühikest aega Tartu ja  Helsingi vahel 2000ndal aastal.