“Tegemist on ühe inetult lõppenud kooseluga ja sellele järgnenud sündmustega, mis on juba minetanud igasuguse eetika,” ütleb viinaärimees, Full Well OÜ juhatuse liige Urmas Velleste (35) Gossip.ee-le ning palub meid, et teeksime tema šokeerivast loost inimestele n-ö õpetusloo.

“2. märtsil 2010 lahkus mu naine Maris (29) kodust, viies endaga kaasa meie ühisest elamisest isegi kahvlid. Kahjuks võttis ta ka asjad, mis ei kuulunud temale ja mille kaasavõtmiseks puudus tal igasugune õigus ja alus,” räägib seitse aastat Marisega koos elanud ning ühist last kasvatanud Urmas Velleste, lisades, et on naise ootamatust käitumisest šokis tänaseni.

“Asja kurvem pool on see, et ära viidi kahe erineva äriühingu dokumendid, mis ei kuulunud ka mulle, vaid minu tööandjale. See vara ei mahu kuidagi kooselu kestel tekkinud ühisvara hulka,” räägib Velleste Gossip.ee-le ning lisab, et dokumentide seas oli ka väärtuslik, ligi 50 aastat turul olnud kompveki Lehmake tegemise retsept, mille hind võib müügi korral ulatuda miljonitesse.

“Olen Marisele teinud korduvalt ettepaneku dokumentide vabatahtlikuks tagastamiseks, aga ta ainult naerab selle peale ning soovib dokumendid vahetada raha vastu ehk teisisõnu püüab ta mulle retsepti ja dokumente tagasi müüa. Maris on saatnud mulle meile, milles kinnitab, et tagastab dokumendid vaid siis, kui maksan talle üle miljoni krooni.”

Velleste räägib, et korteri puistamise ning asjade ära viimisega oli seotud veel kaks Marise sõbrannat ning muidu poleks mees oma naist osanud sellises teos kahtlustadagi, aga loole tõid selgust majas olevad turvakaamerad, mille abil oli lihtne kindlaks teha, et korterit puistas enda naine ning teda aitasid tema kaks sõbrannat (vt. video väljavõtet galeriis).

____________________________________________________
Urmas Velleste: “Need on skeemid, millega Maris minult raha välja tahtis pumbata ning minust vägivaldse mehe kuvandi luua.”

Skeem 1
Ta soovis kooselu lõpetada, aga selleks, et mitte lahkuda tühjade taskutega, punus kavala skeemi, et end tuleviku tarvis kindlustada. Kõik sai alguse juba 2008. aasta 31. detsembril, kui koju tulles avastasin töötava arvuti ja seal nägin suhtlusportaalis oma naise bikiinides pilti. Foto all oli kiri “vallaline” jne. Samas avanes seal pilt mehest, kellega minu naine suhtles. Selle mehe laps käis minu lapsega samas lasteaias ja samas rühmas. Šokk oli hirmus, arvestades, et olin oma naist usaldanud ja armastanud.

Esimene mõte oli, et sellel mehel on minu naisega armusuhe. Tegelikult ei olnud minu naisel selle mehega mingit armusuhet, vaid arvuti jäetigi sihilikult lahti ja loodeti, et läheksin ja teeksin lasteaias sellele mehele armukadedusest skandaali. Suutsin vaevu end maha suruda ja ei läinud skandaali tegema. Asja eesmärk oli jätta lasteaia juhtkonnale minust mulje kui perevägivaldsest lapsevanemast.

Naise sõbranna helistas ja utsitas veel kavalasti, et kas ikka lähen lasteaeda selle mehega rääkima. Kuna see plaan ei õnnestunud, mõeldi välja uus ja kavalam.

Skeem 2
2009 suvel läksin koos naisega tema õe pulma. Keset pulma avastasin, et mu naine on kadunud, ja tundsin huvi, kus ta olla võiks. Lõpuks leidsin ta istumas teise mehega, ümbert kinni ja põsed koos. Ütlesin selle peale naisele “nägemist” ja tahtsin pulmast lahkuda. Ta tuli mulle järele ja sikutas mind, mille peale ma lükkasin ta eemale ja ütlesin, et sellise lipakaga ma enam koos elada ei kavatse. Seda nägid pealt pulmas viibijad ja täna süüdistab ta mind, et ma olevat ta pulmas vaeseomaks peksnud. Mis ei vasta kuidagi tõele. Õnneks oli pulmas ka õhtujuht, kes on täna ainuke aus tunnistaja, sest naise sugulased on mõistagi Marise poolel. Taas kord oli eesmärk provotseerida konflikt, et saaks pärast öelda, et olen vägivaldne mees.

31. detsembril 2009 kadus naine koos lapsega kodust ja tuli tagasi 1. jaanuari õhtul. Minu küsimusele, kus ta lapsega oli või mida tegi, ta ei vastanud. Jaanuaris soovisin, et ta tagastaks minu sugulastelt võetud laenud ca 6 miljoni krooni eest ja et määraksime ametlikult kindlaks lapse kasvatamise õigused, mille peale ta teatas, et ei taha lahku minna. Veebruaris sõitsime perepuhkusele. Kahjuks ei teadnud ma siis, et naine oli juba kolinud välja meie ühisest kodust Kakumäel, sest talvel elasime kesklinnakorteris. Õudne mõelda, et inimene tuli reisile mehega, kelle juurest ta oli juba välja kolinud. Kariibidel viibides elas preili Võsa hotellis, mis maksis 600 eurot öö nagu “Imelda Marcos” (nädalate kaupa) ja ei rääkinud mingist perevägivallast. Lisaks oli tema lemmikrestoraniks aastaid restoran Contravento. Täna räägib ta, et ei oska pangakaartigi kasutada ja ei saa üldse aru, mida tähendab sõna hüpoteek ja üldse oleks tore, kui ma maksaks kinni kõik tema laenud.

Majanduskriisi eelõhtul kasutas preili viit erinevat krediitkaarti ja reisis ümber maailma, siis ei olnud mees paha ega kuri, aga kui tuli kriis, siis hakkas arvamus muutuma, nagu on tänaseks selgunud. Maja all garaažis oli uus BMW ja uus Mercedes – naine valis autosid vastavalt soovile. Kui kogu see ilus elu lõppema hakkas ja oli vaja mõelda, et kriisis ellu jääda, hakkaski Maris mulle võrku punuma.

Skeem 3
Kui viibisin tööreisidel välismaal, oli minu naine naiste varjupaigas ja valetas, et on perevägivalla ohver ja ei saa kodus olla. Hiljem selgus ka, et tema perearst on talle väljastanud libatõendeid.

Skeem 4
Nüüd märtsis toimus siis lõppfinaal. Ta kolis ette teatamata kodust minema, viies kaasa kõik, millel vähegi väärtust. 3. märtsil helistas tema sugulane ja ütles, et kui ma ei maksa kindlat summat, siis tehakse minu suhtes kuriteoteade perevägivallast. Kuna keeldusin raha tasumisest, tehtigi nende poolt kuriteoteade seoses kehalise väärkohtlemisega. Kaks aastat valmistati ette plaani, et oleks, mille najal hiljem minult raha välja pressida. Tõenäoliselt naine kartis, et kui lõpetab meie kooselu viisakalt, ei saa ta enam raha, et oma elu ilusasti edasi elada. Maris on saanud raha miljonites kroonides minu sugulastelt ning ei ole tagastanud vara, mille eest on talle juba makstud. Tal on varad maksuvabades firmades Kariibidel, kust meil tagasi saada enam midagi ei õnnestu. Tal on kohustusi ka pankade ees ligi 15 miljonit. Täna peab ta mängima oma valede mängu lõpuni ja loodab veel naiivselt, et saab minult mingit raha välja pressida alatuste abil, aga see tal ei õnnestu.

 

Gossip.ee on tutvunud nii Politsei ja Piirivalveametile ning Ringkonnaprokuratuurile saadetud Hr. Velleste dokumentidega, veendumaks, et tegu pole lihtsalt kellegi kättemaksuplaaniga ning püüdsime ühendust saada ka Marisega. Kahjuks hr. Velleste poolt saadud Marise meil enam ei tööta ning telefon on välja lülitatud. Marisel on soovi korral võimalik avaldada samas mahus vastulause, mille avaldame samuti esilehel.

[ot-gallery url=”gallery/viina%c3%a4rimees-urmas-velleste-%e2%80%9cmu-naine-varastas-mu-paljaks-ning-n%c3%bc%c3%bcd-n%c3%b5uab-veel-raha%e2%80%9d”]