OHMYGOSSIP – Intiimpiirkonna raseerimine on muutunud aina populaarsemaks nii naiste kui meeste hulgas, kuna ootus keha puhtusele ja atraktiivsusele on selles osas viimastel aastatel muutunud. Mitmete mõjude, ennekõike pornograafia toel peetakse raseeritud kubet aina enam puhtuse sümboliks. Brasiilia vahatamine või sellele sarnased tegevused intiimpiirkonnas tõstavad aga seksuaalsel teel levivate haiguste riski, väidab värske uurimustöö.

Uurimustöös leiti, et sagedased „juuksuritööd” allkorrusel avavad kolm kuni neli korda suurema riski sugulisel teel levivate haigustega nakatumiseks. Paljaks aetud intiimpiirkond pidavat kõige sagedamini oluliselt suuremal määral haigestuma herpesesse, papilloomviirusesse (HPV) ning süüfilisse. Uurimusrühma juht Charles Osterberg ütleb, et suurem risk puudutab just neid, kes väga sageli oma intiimpiirkonna karvadest puhtaks ajavad, vahedab Delfi.

On aga ka üks pluss, mida karvade eemaldamine neile teiste ees annab. Sellega väheneb igasugune kubemetäide ja sarnaste parasiitide levik. Inimesed, kes end kunagi ei raseeri, on sellele ohule kaks korda suurema tõenäosusega avatud.

Uuring avaldati 5. detsembril teadusajakirjas Sexually Transmitted Infection.

Avafoto: Panthermedia / Andriy Popov/ Scanpix
Allikas: Delfi.ee