OHMYGOSSIP  – Maroko on nii eestlaste kui ka skandinaavlaste seas aina enam hinnatud reisisihtkoht. Soe kliima, sõbralik teenindus ja soodsad hinnad meelitavad aina enam turiste sellesse Loode-Aafrikas asuvasse Vahemere äärsesse riiki.

Kuna OHMYGOSSIP sõlmis Maroko Kunigriigi Välisministeeriumi ning Maroko Rahvusvahelise Turismibüroo Rootsi esindusega pikaaegse koostöölepingu, siis Marokost hakkame teile kirjutama tihti. Igale reisile võtan endaga kaasa ka teisi OHMYGOSSIPi kaasautoreid ja koostööpartnereid, kes samuti reisist postitusi teevad – blogipostituste, Instagrami, Twitteri, Facebooki või YouTube videode näol ning seda lausa kolmes keeles – eesti keeles (Ohmygossip.ee lehel), soome keeles (Ohmygossip.fi lehel) ning inglise keeles (Ohmygossip.com lehel) ning loomulikult jagame reisielamusi ning reisipilte meie sotsiaalmeedia lehtedel!

Aga nüüd päris algusest. Eestist Marokosse minu teada otselende ei lähe, mistõttu reis Tallinna lennujaamast Agadiri võttis terve päeva, ent need, kes stardivad Kopenhaageni lennujaamast on päral pea nelja tunniga! Esimene Morocco reis ei olnud vaid personaalselt mulle ja minu kaaskonnale vaid samale reisile olid kutsutud ka Taani meedia esindajad. Nii et põnevust oli mitmekordselt – koostöö kõrgete Maroko riigi esindajatega, Maroko avastamine ning uued head tutvused ka Taani meedia näol. Uued tutvused, uus kultuur, uued võimalused ja väljavaated, uued emotsioonid ja uued järeldused – see ongi see, mis mind reisimise juures enim võlub. Esimene reis viis mind Agadiri linna ning Agadiri lähilinnadesse ja küladesse ning põgusalt ka High Atlas mägedesse.

06:25– Turvakontroll möödub kiirelt ja meeldivalt ning ooteruumis tervitab ees “vana” armas Tallinna lennujaam. Nagu kombeks, panen kontaktitahvlile visiitkaardi ning mõtlen: “meil on ilus ja hubane lennujaam”. Muhu mustris toolid ja hubane atmosfäär tekitavad äratundmisrõõmu ning positiivne start päevale on antud. Väljume SAS (Scandinavian Airlines) lennuga SK1791 Tallinn-Kopenhaagen.

Tallinna Lennujaam Business Card Exchange
Tallinna Lennujaam
2x Tallinna Lennujaam (TLL) Fotod: OHMYGOSSIP/ Helena-Reet Ennet

Peagi oleme Kopenhaageni lennujaamas ning kuna SAS ja Norwegian Airlines, millega järgmisena lendame omavahel koostööd ei tee, peame oma kohvrid SAS-i lennult välja registreerima ning siis uuesti check-in tegema. Meie rõõmuks olid check-in lauad juba lahti (tihti avatakse check-in paljudel reisidel vaid mõni tund enne reisi) ning vabanesime kiirelt oma suurtest kohvritest ning pääsesime taas soojadesse, mõnusatesse ja poode täis lennujaama oote-saalidesse. Vaatamata sellele, et on alles november, on lennujaam ehitud kuuskede ning säravate ehetega. Pikk päev lennujaamas sobib ideaalselt shoppinguks ning kohvitamiseks.

Kopenhaagenis oli kolmes kohas turvakontroll ning järjekorrad olid päris pikad – nii et värava juurde minekut viimasele minutile jätta ei tasu. See et juba lennujaamas sees olles veel lisakontroll enne väravat oli, tuli meile täitsa ootamatult. Ent ligi seitse tundi järgmise lennuni möödus päris kiirelt – lennujaam on suur ning tegevust jagub. Selle ajaga tegime lennujaamas üle 10 000 sammu..hahaha..

Taani Kopenhaageni lennujaam
SAS Scandinavian Airlines
Taani Kopenhaageni Lennujaam
reisimine, lennujaam foto OHMYGOSSIP
Taani Kopenhaageni Lennujaam
Taani Kopenhaageni Lennujaam
6x Taani Kopenhaageni lennujaam (CPH) Fotod: OHMYGOSSIP/ Helena-Reet Ennet

14:15 – Istume Norwegian Air lennukile. Peagi hakatakse sööke-jooke pakkuma, mis nagu SAS lennulgi on kõik tasulised. Rõhutan sõna kõik, sest isegi vee eest tuleb maksta. Kes varem Norwegianiga lennanud pole, sel tasub seda meeles pidada. Sularahas arveldada ei saa, maksta saab ainult kaardiga. Kes soovib korralikku sooja sööki, sel tasub söögikord enne või pärast lendu planeerida.

Norwegian Air
Norwegian Air, lennuk, foto OHMYGOSSIP
2x Norwegian Air Fotod: OHMYGOSSIP/ Helena-Reet Ennet

17:50 – saabume Maroko Agadiri (AGA) Al-Massira lennujaama. Meid tervitab soe vahemereline õhk ning lennuväsimus on hetkega asendunud elevusega. Lennujaam on  väike ning umbne ning turvakontroll võtab aega pea tunni. Täita tuleb ka lisapaber (meile anti juba lennukis), kuhu tuleb märkida kus ja kui pikalt keegi peatub ning mis on reisi eesmärk. Passikontrolli oodates jääb silma, et turistide seas on palju noori ning pea pooltel neist on kaasas surfilauad. Maroko pidi olema sellel aastaajal üks surfarite lemmikpaik.

Maroko lennujaam, Aeroport Al-Massira
Maroko, Agadir (AGA) Al-Massira lennujaam. Foto: OHMYGOSSIP/ Helena-Reet Ennet

19:00– meile tuli vastu “Moroccan National Tourist Office” esindaja ning saatis meid meie hotelli – Atlantic Palace Agadir Golf Thalasso & Casino Resort, Agadir City Centre, Agadir, Morocco. Sellest 5tärni hotellist tegin põgusalt juttu ka eelmises postituses (SIIN). Atlantic Palce on Agadiri üks luksuslikumaid hotelle, mis asub suurel kinnisel territooriumil ning pakub turistidele mugavat, turvalist ning hea tasemega teenindust. Kõik need kaarekesed, nikerdused, kuld ja kard – luksust jagus kõikjale kuhu poole pilgu pöörasid! Puhkamiseks ideaalne! Õhtusöök ja hommikusöök olid meil enamasti hotelli rootsi lauas ning siinkohal tahaks paar kiidusõna öelda – söök oli tõeliselt värske, maitsev, vaheldusrikas – iga päev oli midagi uut ning valik oli rikkalik. Nii mitmekesist rootsi lauda kohtab vähestes hotellides. Mõnusad olid ka hotellitoad – igal toal oli kaks mega suurt voodit ning isiklik suur terrass või rõdu, millelt avanes imeline vaade.

Atlantic Palace hotel 5star
img_1138
Morocco, Agadir Palace hotel
Hotel Atlantic Palace Agadir
Hotel Atlantic Palace Agadir
5x Hotel Atlantic Palace Agadiris. Fotod: OHMYGOSSIP/ Helena-Reet Ennet

Järgmises postituses teen juttu Agadiri Kasbah´i linnavaremetest, rannapromenaadist ja Agadiri sadamas asuvast Pure Passion restoranist :)

Vaata ka:
OHMYGOSSIP alustas koostööd Maroko Kunigriigi Välisministeeriumi ning Maroko Rahvusvahelise Turismibüroo Rootsi esindusega – Pressireis Marokosse, Agadiri
OHMYGOSSIP – ma olen väga uhke ja mul on hea meel teatada, et #OHMYGOSSIP sõlmis koostöö Maroko Välisministeeriumi ja valitsuse turismibürooga!

Save

Save

Save

Save

Save

Save