Väidetavalt on prints Carl-Philip pere peale solvunud, sest praeguse tüdruk-sõbra Sofia Hellqvist´i asemel on pulmapidustustele oodatud tema endine pruut Emma Pernald.

Kuningapere elab ikka veel lootuses, et prints Carl-Philip ja Emma Pernald teineteise juurde tagsitee leiavad. Sellest annab märku ka see, et Emma sai kutse printsess Victoria ja Daniel Westling´i pulma. Sofia Hellqvist´i kutsutute hulgas pole, annab teada Expressen. Lõpliku otsuse selle kohta, kellele langeb au kutsutute nimekirjas olla, langetab pruutpaar ise.

Nii Victoria kui Madeleine on Emmaga head sõbrannad. Uut tüdruksõpra Sofiat pole kumbki avasüli vastu võtnud. Vaatamata sellele, et ta printsi Stockholmis viibimise ajal tema korteris Kuningalossis elab, pole tema aktsiad tõusnud, põhjuseks bikiinipildid ja osalemine realitis “Paradise Hotel”.

Carl-Philip ja Sofia kohtusid esimest korda eelmisel suvel. Avalikuks tuli kuum suhe jaanuaris ning lihavõttepühade ajal võis paarist esimest ühist pilti näha.

Eelmisel kolmapäeval jäi Sofia pildi peale kui tema ja Carl-Philip hommikul Kuningalossist koos lahkusid. Käes kandis ta suurt “üleöökotti”. Sõprade kinnitusel on tegemist kindla suhtega  ja paar elab koos. Nüüd üritab Sofia oma imagot parandada, et kuningapere ta omaks võtaks kui Carl-Philip´i pruudi. Põhjus on lihtne – kui Carl-Philip ja Sofia kavatsevad eluga koos edasi minna, peab nende suhe saama heakskiidu nii kuninga kui ka valitsuse poolt.