Endine poliitik ja ettevõtja Olari Taal arvab, et kui inimese tervis on korras, siis on tema heaolu kinni vaid mõtlemises ja tihtilugu on vaesuse põhjuseks olnud hoopiski tarbimiskiusatus.

“Kui inimesel on tervis korras ja ta on alla viiekümne aasta vana, siis tema heaolu on enamjaolt kinni vaid mõtlemises. Vingumine edasi ei aita, riigilt olulist rahaabi enam loota ei ole, “rikkurid“ ka vist oma ära ei anna ja ega sellest jätkugi,” ütles Olari Taal Meie Maale.

“Tuleb ikka mõelda, mida oled teinud või tegemata jätnud, et selle heaoluga nii on, nagu on. Aga raha eest õnne ei saa, sest õnn pole tarbimises ja tihtilugu on vaesuse põhjuseks olnud hoopiski tarbimiskiusatus,” lisas ta.

Kuigi Eestis on kasvama hakanud eksport ja tööpuudus hakanud vähenema, on Taali sõnul Lõuna-Euroopas arenemas sündmused, mis eskaleerudes võivad viia meid uue võimaliku kriisini, “aga sedakorda poleks kriisis tõesti enam meie “omaosalust“, erinevalt just parasjagu mööduvast, kus maailma tabanud finantskriisi sõitsime sisse enda tekitatud kohaliku kriisiga. Põhjuseks kulutusteorgia, mille laenurahast laekuvate maksude toel organiseerisime,” rääkis Taal.

Taal ütles, et see, mis nüüd majanduses Vahemere regiooni probleemidest tulenevalt edasi toimub, oleneb suuresti turgude usust. “Tuleb loota, et valitsustelt ja keskpankadelt saadavad sõnumid taastavad investorite usu. Vastasel juhul võime siseneda juba W-kujulise kriisi teise faasi.”