Uriin on midagi sellist, mille puhul tihti arvatakse, et see on täis baktereid ja organismi jääke, paljud aga kasutavad oma uriini tulemuslikult haiguste raviks ja profülaktikaks.

Uriiniteraapia – iidne ja tulemuslik
Vana-Kreeka teadlane Hipokrates rääkis 400 aastat enne Kristust uriini kasulikkusest ning arendas uriiniteraapiat. Ta uskus, et uriini tarbimine taastutvustab organismile varajasemaid psüühilisi ja psühholoogilisi kogemusi ning et see nn teine võimalus tõstab oluliselt keha immuunsust. Uriiniteraapiat tunnustatakse nii idas kui läänes, see on olnud tervendajaks nii Hiinas kui Jaapanis, Saksamaal ja Kreekas, samuti indiaanlastel ja hindudel. Indias “shivambu“ nime kandvat uriini peeti ligi 5000 aastat vanas Damar tantras jumalikuks nektariks ning selle joomine kuulus hommikuse mediteerimise juurde.

Tänapäeval usutakse, et uriin on täiesti steriilne ja tervislik inimesele, kellele see kuulub. Iga inimese uriin on eriline ja vaid sellele inimesele omane. Uriin koosneb 95% veest, 2,5% uureast ja 2,5% sooladest, mineraalidest, hormoonidest ja ensüümidest. Kõige kasulikum on hommikune uriin. Iga haigus, millega keha teeb tutvust, liigub läbi uriini. Kui jood uriini, siis taastutvustad oma kehale haigust, et keha oskaks selle vastu võidelda. Haiguse taastutvustamine ei kahjusta sinu keha, vaid hoopis aitab seda. Uriiniteraapia töötab samal põhimõttel kui immuunsuse saavutamine vaktsiiniga – kehale antakse väike kogus haigust, et saaksid tekkida antikehad.

Ka homöopaadid hindavad uriini mõju, nad soovitavad koguda uriini veepudelisse ning loksutada seda tugevasti. Seejärel lisada mõned tilgad puhast viina, mis aitab toodet paremini säilitada. Tervetel inimestel soovitatakse ettevalmistatud “jumalikku nektarit“ juua 1 unts ehk ligi 30 grammi päevas. Haiged peaksid võtma kolm tilka uriini keele peale iga tunni tagant. Kindlasti tuleb meeles pidada, et uriini tuleb koguda hommikul, olles selleks eelnevalt end korralikult pesnud. Koguda tuleks nn keskmist uriini, mitte esimesi ega viimaseid tilkasid. Uriiniga ravides ei pea jooma suurt kogust, sest vastasel juhul rikub see organismi veetasakaalu. Küll aga on ka lähiajaloost teada inimesi, kes on end kriitilistes olukordades veepuudusel päevi elus hoidnud uriini juues või oma haavasid uriiniga puhastades.

Sa tarbid ka täna uriini
“Berne and Levy’s Physiology“ väidab, et uriin koosneb järgmistest elementidest: Na+, K+, NH4+, Ca2+, Mg2+, Cl-, Pi, kreatiniin ja kusiaine – kõik mittetoksilised ioonid ja ühendid. Aastate eest, kui ravimifirmad avastasid uriini potentsiaali, hakkasid nad teenima miljardeid, eraldades proteiine, hormoone ja teisi väikeseid aineid uriinist ning turustades neid kui kallist tervisetoodet. Tänapäeval sisaldavad paljud ravimid ja kosmeetikatooted uriini. Kuigi pissiga ravitsemine tundub ebameeldiv mõte, sisaldavad seda paljud hormoonravimid, vähiravimid ja kreemid.

Milliseid haigusi uriin ravib?

Uriinil on antibakteriaalne ja viirustevastane toime, sellega saab ravida nii välispidiselt kui seesmiselt. Kui kasutad uriini nagu näovett, puhastades uriinise vatitupsuga probleemset nahka, aitab see paari nädalaga jagu saada erinevatest nahahaigustest. Uriin sobib väga hästi põletuste ja armide, aga ka seeninfektsioonide ja putukahammustuste raviks. Sa ei pea end terveks päevaks uriiniga kokku määrima, piisab, kui hoiad nn uriinimaski nahal 10–15 minutit ja seejärel pesed puhta veega maha. Välispidiseks raviks on parim nelja- kuni seitsmepäevane uriin. Seespidiselt kasutamiseks sobib vaid värske uriin.

Uriini joomine aitab ravida paljusid haigusi nii sees- kui välispidiselt. Väidetavalt on sellest abi luupuse, vähi, hepatiidi, multiskleroosi, jämesoolepõletiku, diabeedi, herpese, pankrease puudulikkuse, psoriaasi, reumaatilise artriidi ja paljude teiste tõsiste haiguste ravimisel. Suukaudseks tarvituseks sobib kõige paremini värske uriin. Hea, kui suudaksid uriini nädalas kord kuni paar juua, veelgi parem oleks aga lülitada uriin oma igapäevasesse elurežiimi. Immuunsüsteemi tugevdamise protsessiga algust tehes manusta 1–5 tilka hommikust uriini esimesel päeval, 5–10 tilka teisel, kolmandal 5–10 tilka hommikul ning teist sama palju enne sängi heitmist. Pea meeles, et pissi pole suukaudseks kasutamiseks vaja keeta veega ega millegi muuga lahjendada.

Kas uriin on tõesti imerohi või on tegu rohkem inimeste vaimujõuga, mis aitab neid ravida, uskudes uriini imelisse toimesse? Arvatakse nii üht kui teist. Üks on aga kindel – isegi skeptikud ütlevad, et uriiniteraapia pole tervisele kahjulik.

Allikas: Buduaar Shopping (Marge Rahu)