OHMYGOSSIP — “Häbi tundma ei pea, sest minu arvates kõik need 20 laulu, mis edasi pääsesid, on tegelikult väga tugevad lood. Pigem on see, et väga häid laule jäi ka välja. Jah, süda on rahul,” kinnitas Klein “Vikerhommikus”.

Kleini sõnul oli üllatav, et vaieldi pigem vähe ning kahe päeva jooksul kuulati kõik 242 laulu otsast lõpuni läbi. “Esimene päev oli neid laule nii meeletult palju. Me teeme ka pause, sest sa lihtsalt ei suuda seda vastu võtta,” tõdes Klein, kes lisas, et laule kuulati mitmes voorus.

Sel korral toob Eesti Laul publiku ette väga säravaid uusi tegijaid ning Kleini sõnul on suurepärane, et edasi sai näiteks Laura Prits. “Minu arust Eesti Laulu üks eesmärke see ongi ja see on väga tore, et Eesti Laul toob igal aastal Eesti muusikasse uusi tegijaid,” kiitis Klein.

Samas näitavad 20 edasipääsejat tema sõnul hästi Eesti muusikamaastiku nägu. “See ei saakski olla ainult noorte talentide konkurss, vaid vastupidi, ta peaks tooma uusi talente ja võimalus peaks olema ka vanadel tegijatel,” rääkis Klein, kelle sõnul on rõõmustav, et edasi pääses ka Ivo Linna.

Seda, et välisautorid said sel korral oma lugusid esitada, oli Kleini sõnul tunda. “Väga paljud tugevad lood on kahasse kirjutatud välisautoritega,” rääkis Klein, kelle kinnitusel on mitmed väga head poplood pärit just Eesti Laulu Akadeemiast.

Samas oli Kleinil pidevalt kuklas mõte sellest, et lood peaksid olema konkurentsivõimelised ka Eurovisioonil. “Natuke ikkagi mõtled. Kui on täiesti noor algaja artist ja ta võidab selle Eesti Laulu, siis ta vaeseke peab minema sinna Eurovisioonile, põlved värisevad. Kui läheb nii nagu möödunud korral, siis tõmmatakse sellele väiksele noorele artistile Eestis kolinal vesi kaela,” arvas Klein.

Eelžürii valis kahe päeva jooksul 242 võistlusele laekunud laulu seast välja 20 parimat, mis hakkavad poolfinaalides 11. ja 18. veebruaril võistlema. Mõlemast poolfinaalist pääsevad edasi viis laulu, mille seast valitakse võitja Eesti Laul 2017 finaalis 4. märtsil Saku Suurhallis.

Möödunud Eesti Laulu võitis Jüri Pootsmann looga “Play”.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT