OHMYGOSSIP — Peeter Laurits kõneleb teemal “Intuitsiooni kokpit”. Postmodernne inimene elas kultuuride prügimäel. Talle tundus, et kõik on juba olnud ja tema missioon on varemloodud tähendusi parodeerida või “jutumärkidesse” paigutada. Vahepeal on aga internetiaja lapsed suureks kasvanud. Neid see “jutumärkide” jutt eriti ei kõneta, sest uus maailm on lainetanud täiesti kaardistamata vetesse. See on ilma kasutusjuhendi ja turvaseadmeteta maailm, millel pole mahti taha vaadata.

Leo Võhandu “Inimkonna tuleviku” teema võtab ette praeguse inimkonna perspektiivi ellujäämiseks – kas sureme välja nagu neandertaallased? Kui palju inimesi peaks jääma alles, et saaks tekkida uus inimkond. Mis meist saab ja kuidas?

Tõnis Tootseni “Esimene Päev”: 576 lehekülge, 5 aastat, 1 autor. “Esimene Päev” on pikalt küpsenud ja käsitsi kirjutatud fantaasiaromaan, mida kaunistab ligi sada illustratsiooni. See on psühhedeelne nägemus elust vanalinnas anno Domini 2034. Apokalüptilises polaarsuves otsib paartuhat inimest kompromissi mõtte ja mõttetuse vahel, nende seas raamatu peategelane, kes on vanalinna pagenud Eestimaa teisest otsast. Vägevate polaarsuste laupkokkupõrkes põrmustuvad ja põimuvad isiklik ja üldine, reaalne ja fiktiivne, lugemine ja kirjutamine…

Kell 19 on kõik oodatud avalikku raadiosse.

Eetris on saade laupäeval, 3. detsembril kell 22.10 Vikerraadios ja pühapäeval, 4. detsembril kell 22.05 Klassikaraadios.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT