OHMYGOSSIP – 20.oktoobril teatas selgeltnägija Hannes Vanaküla Ohmygossip.ee´le: Edgar Savisaart ei ohusta Keskerakonna juhina keegi. Täna teame, et lood on teisiti. Loe, mida ennustab selgeltnägija meie presidendile ja Refromierakonnale.

Hannes Vanaküla, kui palju on olnud teil selliseid õpilasi, nagu Haldjapiiga?
Kuna inimesed on hästi erinevad, siis teistsugust Haldjapiigat mul ei ole olnud. Aga Haldjapiiga tasemega on viis õpilast olnud.

Kas selgeltnägemist on võimalik õpetada ning kas inimesel peavad olema vastavad võimed looduse poolt antud, et selgeltnägemist üldse õppida oleks võimalik?
Selgeltnägemine on täitsa tavaline oskus. Ainult, et seda pole arendatud. Seega teoreetiliselt võib igast ühest teha selgeltnägija. Loomulikult on selleks vaja häid kirjeid ja välja arendatud oskusi. Lastel on kõigil selgeltnägemisvõime olemas, nad mängivad vaimolenditega. Aga vanemate negatiivne suhtumine blokeerib ära nende võime avaldumise. Kui inimene on saanud täiskasvanuks ja ta võimed on kinni, siis neid saab uuesti avada.

Te nimetate ennast ise nõiaks, aga nõidumisega pole võimalik igal inimesel ju tegeleda, kui talle pole niinimetatud nõiavõimeid looduse poolt antud?
Paljudel inimestel ei ole aega nõidumisega teadlikult tegeleda. Pigem võtavad selle tee ette need, kellel enam muid võimalusi ellujäämiseks pole. Nii juhtus ka minuga. Ma ei olnud algselt huvitatud maagiast ja ei arvanud endal ka maagilisi võimeid olevat. Loomulikult ka teiste tervendamisega ei pea kõik tegelema. Aga oma elu võiks küll ise juhtida ja see on omadus, mis on vähestel.

Üks naljakas näide. Raadio Elmaris ei loeta juba ammu eetrisse minu tervituskirju ning olen kirunud nii peatoimetajat Owe Peterselli, kui ka teisi saatejuhte, kes mind on eiranud. Paraku pole kirumine midagi aidanud, sest toimetus jätkab endiselt oma poliitikat. Kui mul oleks mingid võimed, siis kirumine võiks ju aidata Owe Peterselli Elmarist minema peletada või Elmari raadio suhtumist muuta. Järelikult minu kirumine ei aita? Millist nõu te mulle selles küsimuses annaksite?
Elmar on enda meelest väga prestiižne raadiojaam. Ja ta ei suhtle ebaprestiižsete inimestega nagu Sina ja mina. Elmari meelest võiks meid üldse mitte olla. Nad kardavad, et kui suhelda meiesugustega, siis nende prestiiž väheneb. Aga mida soovitada? Pole mõtet selliste tegelaste peale oma auru kulutada. Maagiliselt saab küll lüüa inimese vastava teisiku katki, mille tagajärjel ta kaotab oskuse oma tööd kvaliteetselt sooritada, aga elus on targemadki teha, kui mõttetute inimestele õppetükkide andmine.

Kas te teete ka niinimetatud nõiakoolitusi ning kui teete, siis kus need toimuvad ja kuidas huvilised sellega liituda saaksid?
Minul toimub kord nädalas ühe nõia juures kohtumine oma õpilastega. Soovi korral võib ju minuga ühendust võtta.

Kas Edgar Savisaar jääb endiselt Keskerakonna juhiks, või võtab keegi tema koha üle?
Ei ohusta keegi tema kohta.

Kas Keskerakond ja Reformierakond lõhenevad, või jääb kõik endiseks peale praeguseid sisekonflikte?
Tõenäosus lõheneda on väga suur.

Kas rahvas võtab uue presidendi Kersti Kaljulaidi omaks kiiresti, või suhtutakse temasse pikka aega eelarvamustega?
Algselt oli suur plaan, et rahvas võtab ta omaks. Kuid juba tänaseks on ta teinud paar strateegiliselt vale liigutust. Ma näen, et ta ei muutu rahva lemmikuks. Mis puudu jääb? Manipulatsioonimudelid ei toimi eestlaste peal selliselt nagu välismaal, aga meil on kasutatud välismaa mudeleid.

Kas Reformierakond püsib võimul järgmiste riigikogu valimisteni?
Püsib, aga vireledes.

Intervjuu Hannes Vanakülaga toimus 20.oktoobril 2016