Storkyrkan´isse seatakse üles suured ekraanid, et kõigil külalistel oleks võimalik näha, mis kroonprintsess Victoria laulatuse ajal 19-l juunil altari ees toimub. Pulmade korraldamisest rääkis kuningakoja pulmakoordinaator Håkan Pettersson Kuningalossis toimunud pressikonverentsil, annab teada Expressen.

Ilma suurte ekraanideta oleks vaid 20%-l külalistest võimalik näha, mis printsess Victoria ja Daniel Westling´i laulatuse ajal altari ees toimub, sest seda segaksid arvukad sambad. Pulmakoordinaator Håkan Pettersson kinnitas, et pulmad lähevad maksma 30 miljoni krooni ringis, millest poole kannab kuningas Carl-Gustaf ja teise poole rootsi riik. “Me oleme üritanud hoida madalat finantsprofiili, et kulutused ei kasvaks astronoomiliselt suureks,” ütles Pettersson. Pulmade tõttu jäävad Kuningalossil kolme nädala jooksul saamata turismist laekuvad sissetulekud. “Need kolm nädalat annavad muidugi tunda,” ütles Carin Bergström, kes tegeleb majandusküsimustega, “kuid septembris korraldatakse erakorraline näitus, kus pannakse välja osa pruutpaari pulmakingitustest.”

Pulmapidu algab, nii nagu TT on juba varem teatanud, privaatse peoga Drottningholm´is 17-l juunil. Päev hiljem toimub pruutpaari auks terve rida ametlikke üritusi, nagu näiteks valitsuse vastuvõtt kommuunidele ja läänidele, mis toimub Stadshuset´is. Eric Ericsonhallen´is toimub valitsuse pidulik õhtusöök ja Konserthuset´is galaetendus, kus võõrustajaks on Riksdagen.

Storkyrkan´is toimuva laulatuse juures viibib umbes 1100 külalist, 400 neist on kutsutud pulmaõhtusöögile Kuningalossis ning vaid 30-l on au seal ka ööbida. Akrediteeritud on 1500 ajakirjanikku, neist 1000 on Rootsist. Saksamaalt, kuninganna Silvia sünnimaalt on akrediteeritud 141 ajakirjanikku, Norrast 60, Suurbritanniast 35 ja Jaapanist 19. Kohal viibivad 25 välismaa telekanalit.