OHMYGOSSIP — Kristjan Randalu on juba aastaid üks aktiivsemaid ja laiema haardega eesti jazzmuusikuid maailmas. Tänu aktiivsele tegevusele on Randalul õnnestunud kokku kutsuda väärikas püsikooslus, mille sarnast kohtab eesti jazzmuusikute osavõtul harva. Mats Eilertsen on üks isikupärasemaid kontrabassimängijaid Euroopas, Markku Ounaskari aga teatakse kui väga tundliku musitseerimisviisiga trummarit.

“Ben Monder, Mats Eilertsen ja Markku Ounaskari on väga kogenud muusikud, olles tegutsenud palju väga vabade vormidega improvisatsioonilistes kooslustes. Nende kõlamaailmas kulgemine on luksus. Minu looming selle ansambliga on kõigile nõudlik materjal, aga nende lähenemine ja impulsid sunnivad mind pidevalt hetkes olema ja ühiseid lahendusi tekitama. Tegemist pole olukorraga, kus teised ühe tekitatud muusikat lihtsalt teostavad,” selgitab Kristjan Randalu loomingulist vabadust, mida taoline kõrgetasemeline kooslus võimaldab.

Ben Monderi osalemist näeb Randalu loomuliku jätkuna nende duole, millega ilmus 2012. aastal plaat “Equilibrium”. Monderil on omanäoline helikeel ja kõla, mis lisab Randalu muusikale kindlasti uue dimensiooni.

Randalu, Eilertsen ja Ounaskari kohtusid esmakordselt kaks aastat tagasi, kui Norra saksofonist Trygve Seim kutsus nad oma uude kvartetti. Ühiselt salvestati Oslos jazziajaloo ühes väärikamas Rainbow stuudios, kus on salvestatud muuhulgas palju ECM märgiga välja antud albumeid.

Triot saatis peadpööritav edu juba nende esimesel ülesastumisel aasta tagasi, mil Tallinnas ja Viljandis anti kokku 7 väljamüüdud kontserti. Rahvusvahelise ansambli esituses kõlab kava “Between Three Plagues”, mis sisaldab eranditult Kristjan Randalu uudisloomingut.

Grupp andis Philly Joe´s jazziklubis neli kontserti kahel järjestikusel päeval nii kell 19 kui ka kell 21.

Koosseis

Kristjan Randalu – klaver
Ben Monder (USA) – kitarr
Mats Eilertsen (Norra) – kontrabass
Markku Ounaskari (Soome) – trummid

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT