OHMYGOSSIP — Londoni loodusmuuseum avaldas äsja 52. loodusfotode konkursi võitjad, kus osales ligi 50 000 tööd. “Ringvaade” tutvustas koos Remo Savisaarega võitjate töid.

Parimaks loodusfotoks valiti pilt, kus orangutang ronib 30-meetrise puu otsa, et saada sealt vilju. “See portfoolio koosneb tegelikult kuuest erinevast fotost, kust välja on tõstetud üks põhifoto,” ütles Remo Savisaar “Ringvaates” ja lisas, et foto teeb eriliseks aspekt, et see on pildistatud ülevalt alla, jäädvustamaks ka orangutangi elupaika. “Fotograaf oli paigutanud puu otsa Go Pro kaamerad, mida ta avas, olles ise maa peal,” selgitas Savisaar ja tõdes, et need pildid teeb eriliseks ka see, et kasutatud tehnika ei ole eriti kallis. “Kogu see seeria võitis aga just selle pärast, et seal on lisaks piltidele ka tugev lugu.”

Parima noorfotograafi preemia sai õhtust meeleolu kujutav pilt. “Seal on ilus siluetimäng – samasugune pilt tehti ka kümme aastat tagasi, mis sai sellel fotokonkursil auhinna,” nentis Remo Savisaar.

Lindude kategoorias märgiti ära huvitav tabamus, kus papagoi on haaranud nokaga kinni sisaliku sabast, kes üritab tema pessa ronida. “See on visuaalselt väga köitev ja seal on põnev kahekõne,” sõnas Savisaar ja lisas, et see hetk on ideaalselt tabatud ning seal on palju dünaamikat. “Super pilt.” Parim linnafoto võidupildi puhul selgitas Remo Savisaar, et autoril ei olnud tähtis saada pildile looma, vaid oluline oli just taust, et loom liigub öises linnas nagu kummitus. “Fotograaf kasutas rajakaamerat ehk tegelikult tegi loom endast ise pilti,” nentis fotograaf.

Vaata võidupilte siit.

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save