OHMYGOSSIP – Endine Playboy töötaja Tairi kurtis, et Playboy ei maksa temale ja tema poolt organiseeritud projektipõhistele inimestele väljateenitud palka.

“Jutt ei käi ühe kuu palgast, need summad on päris suured. Kui ära tulin, lubati järgneva nädala jooksul kogu summa ära maksta. Kusjuures pakkusin, et teeme maksegraafiku, kui ei saa teisiti. Andre ütles, et ei ole vaja, järgmisel nädalal maksab kõik ära. Aprillist alates peaaegu iga päev helistan. Vastus on üks: raha ei ole, teda (Andre Lindvesti) ei huvita, tema nii-öelda tegeleb sellega, siis ei võta nädal aega telefoni vastu, ei vasta meilidele. Lihtsalt kerjan niimoodi!” on Tairi nõutu.

Morozovi sõnul on ülemuse suhtumine kõike muud kui meeldiv. “Juba ammu on need jutuajamised ebameeldivaks läinud, ikkagi päris nahaalselt: unusta ära ja… Üks ähvardab üht, teine teist,” räägib Tairi Õhtulehele.

“Kindlasti ei väldi ma sihilikult Tairi Morozovi kõnesid ega suhtle temaga üleolevalt ja ebaviisakalt, selleks pole ju mingisugust põhjustki. Kuna olen töökohustustest tulenevalt väga hõivatud, siis enesestmõistetavalt ei saa ma tagada, et olen igal hetkel kättesaadav,” sõnab Andre Lindvest. See, nagu oleks naisele mitme kuu töötasu maksmata, ei vasta täielikult tõele. “Ma ei pea õigeks lepingu täitmisega tekkinud erimeelsusi ajakirjanduses kommenteerida,” ei kipu Lindvest olukorda siiski täpsustama. “Tairi Morozovil oli probleeme töölepingust tulenevate kohustuste täitmisega. Need rikkumised hakkasid lõpuks tekitama kahju tööandjale ning lõid lisapingeid kollektiivis,” ütleb ta.

Tairi aga kurdab, et ta pole ainus, kellel raha saamata jäänud. Viimane piisk karikasse oli aasta playmate’i valimine 17. aprillil, kuhu Tairi omakorda tööjõudu palkas ja kes nüüd tema käest raha nõuavad. “Kõik korraldasin, tellisin esinejad. Kõik oli oma vabast tahtest tehtud. Kuna abikaasa korraldab kontserte, siis need, kellele võlgu ollakse, helistavad ka minu abikaasale, et küsida, miks Tairi arveid ära ei maksa. Need ei ole minu maksta, need on firma arved! Minul on nende ees piinlik! Nemad seostavad seda minu isikuga. Iga päev vastan meilidele, kõnedele, kes küsivad, miks Playboy arveid ära ei maksa, küll fotograafid ja meikarid,” jutustab Morozov. Viimased nõuavad ka väiksemaid summasid.

Lindvesti sõnul on kõigile töötajatele töötasud makstud. “Samas ma ei eita, et ettevõttel on kohustusi oma koostööpartnerite ees ning on juhtunud, et me ei ole jõudnud mõningaid arveid õigel ajal tasuda. Kuid kellel selliseid situatsioone täna pole?” Andre lubab, et kellelegi maksmata ei jää.

Refereeritud artikli täistekst Õhtulehes