Michael Jacksoni seitse aastat tagasi kirjutatud testament on avalikustatud ja edasi antud kohtule Los Angeleses. Vastavalt tema soovile saab lapsed endale tema iidol, sõulilaulja Diana Ross, 65, juhul kui tema emaga midagi juhtuma peaks. Diana Ross lõi läbi kui esilaulja ansamblis The Supremes 60-ndatel aastatel ja on palju aastaid olnud Jacksoni lähedane sõber.

Endine abikaasa ja kahe vanema lapse ema, kellede isaks on tundmatu spermadonaator, ei saa kroonigi ning on täiesti testamendist väljas. Ka laulja isa Joseph Jackson on testamendist välja jäetud. Michael on öelnud, et isa peksis teda kui ta väike oli. Siiani perekond ei uskunud, et testament olemas oli.

Testament kirjutati 2002 aasta juulis ja on viis lehekülge pikk. Michael Jackson soovib, et Prince Michael`i, 12, Paris´e, 11 ja Prince Michael II-se, 7, hooldajaks saab tema ema, Katherine Jackson, 79. Kogu varandus läheb perekonnafondi, the Michael Jackson Family Trust, mida hakkab samuti haldama tema ema. Testamendi kirjutamise ajal oli selle väärtus ligi 500 miljonit dollarit. Põhiliselt koosneb see “mittelikviidsetest ja mitterahalistest vahenditest, nagu näiteks muusika väljaandmise õigustest, mis praegu kuuluvad Sony ATV-le ja erinevatele ettevõtetele”.

Kolmapäeva õhtul otsustas kohtunik Los Angelesis, et popikooni ema on jätkuvalt poja omanduse haldaja ning kolme lapse hooldaja. Esmaspäeval algab uus kohtuprotsess, kirjutab ameerika meelelahutusportaal TMZ.com.