OHMYGOSSIP – Toomas Hendrik Ilvese teine ametiaeg näitas, et Eestile ei ole president hädavajalik, leiab kirjanik ja muusik Aapo Ilves. Siit vanalt Liivimaalt vaadates tundub, et Toomas Hendrik Ilves suutis esimese ametiajaga enam-vähem kõik riigimehelikult olulise ja vajaliku ära teha.

Edasi läks pigem rahulikult. Riigipea veetis aega vaikse melomaanina, lülitades pleieri välja vaid mõneks harvaks säutsuks muule maailmale, kergelt tänitavaks-tüdinud tooniks põgusates kodustes kõnedes ning selleks, et meelitada need, kes liiga palju arvama kippusid, jääkeldrisse rahunema. Kollastest eraelulistest virvendustest viisakas inimene ei räägi, aga eks needki lisasid lossielanikule inimlikku mõõdet.

Ilvese teine ametiaeg ei läinud sugugi tühja, selle suurim teene oli selgelt näidata, et presidendi institutsioon pole Eestile absoluutselt hädavajalik. Seda arusaamatum oli järgnev erakondade mudamaadlus riigimaskoti koha täitmise nimel, unustati ära, et presidenti valitakse Eestile, mitte suvalisele parteile.

Allikas: Äripäev