OHMYGOSSIP — Washingtoni moenädala International Couture Collections Show raames septembris lavale jõudnud moeetendus “EFBA presents: The Best of Estonian Fashion Design” tõi lavale ligi 80 komplekti Eesti moedisaini ühtse stiliseeritud terviketendusena. Show võeti moepubliku poolt hästi vastu, lavale kummardama tulnud disaineritele aplodeeriti seistes.

Washingtoni moenädala (DCFW) etenduses sai näha Reet Ausi, Montoni, Ivo Nikkolo, Baltmani, Ülle Pohjanheimo, Oksana Tanditi, Tiina Talumehe ja Riina Põldroosi moeloomingut, valdavalt SS’17 kollektsioone, aga ka disainerite ajatut klassikat. Kauneid rõivakomplekte täiendasid Stella Soomlaisi, Kadri Kruusi ja Piret Loogi efektsed nahkkotid, Elmet Treieri moodsad puidust arvutikotid, Framed by Karl trendikad puidust prilliraamid, Uncle Paul stiilsed urbanistlikud jalatsid ning Birgit Skolimowski ja Tanel Veenre ainulaadsed disainerehted. Etendusele lõi spetsiaalse muusika Aleksandr Zedeljov aka Faershtein.

“Lisaks etenduse edule olime ka Washingtoni moenädala avaürituse kõige külastatavam ning sealse meedia ja blogijate poolt üks kajastatavamaid väljapanekuid. Oluline on see, et disainerid said kindluse, et meie disainile on turgu nii USAs kui Euroopas, kujunes esialgne arusaam USA turust ning tehti ka esimesed reaalsed müügi- ja koostöökontakid,” rääkisid etenduse eest vastutanud moelooja ja etenduse stilist Oksana Tandit ning moekommunikatsiooniekspert Evelin Ojamets Estonian Fashion Brands Associationist.

Oksana on ka üks moeloojatest, kellel kohapeal toimus juba esimene ärikohtumine Washingtoni butiikide sisseostjatega.

“Washington DC moenädalal kollektsiooni näitamine ja sealne pop-up-showroom olid väga vajalikud ja huvitavad kogemused, et uurida sealse turu võimalusi ja maitset. Disaineri jaoks on väga oluline saada vahetut vastukaja ja näha inimeste reaktsioone oma loomingule. USA turul on lõpmatu hulk multibrändbutiike, kus võiksid väga edukalt olla esindatud ka Eesti väikesed moebrändid. Suured mastaabid tähendavad ka nishitoodetele väga palju tarbijaid. Kohtusime mitme butiigi sisseostjaga, seega esimesed kontaktid, kust edasi minna, on loodud. Me oleme põhjamaised ja meie tooted on hästi teostatud, see müüb,” kirjeldas oma muljeid Riina Põldroos, üks shows osalenud disaineritest.

Lisaks moeetendusele toimusid Washingtoni Eesti moe- ja disainipäevade ajal ka Eesti disainerite liidu (EDL), Estonian fashion brands associationi (EFBA) ning Washingtoni moeinkubaatoriga koostöös korraldatud ümarlaud, mis andis esialgse ülevaate USA turu omapärast ja võimalikest sisenemisstrateegiatest, Eesti disaini showroom & pop-up Washingtoni Eesti saatkonnas ning Eesti disainiraamatu “Woods and the Sea: Estonian Design and the Virtual Frontier” esitlus.

Eesti moe- ja disainipäevade projektis olid esindatud: Ülle Pohjanheimo, Riina Põldroos, Reet Aus, Tiina Talumees, Kristina Viirpalu, Oksana Tandit, Monton, Baltman, Ivo Nikkolo, Gvido, Birgit Skolimowski, Tanel Veenre, Kadri Kruus, Uncle Paul, Elmet Treier, Stella Soomlais, Andres Labi, Karl Annus, Piret Loog, Mare Kelpman, New Vintage by Kriss, Estonian Design House.

 

 

Save