OHMYGOSSIP — Saatejuhtide Grete Lõbu ja Marko Reikopi vahendusel tuuakse vaatajateni õhtu parimad palad ning hoone põnevaimad sopid. Samuti saab põhjaliku ülevaate sellest, missugused eksponaadid kõnelevad Eesti rahva ajaloost.

Eesti Rahva Muuseumi avamine on lavastuslik ja suurejooneline pidu, mida on juba kaua ja põhjalikult ette valmistatud. Lavastuse teksti on kirjutanud Ivar Põllu ning selle toob teosena lavale Gerda Kordemets.

Kordemetsa sõnul koosneb näidend seitsmest pildist, mis kannavad samu märksõnu, mille järgi on rajatud ka Eesti Rahva Muuseumi püsiekspositsioon. “Need lood räägivad sellest, kuidas väike Eesti perekond muutuste tuules hakkama saab. Pildid on vaimukad, samas on seal ikkagi väike valu tagaplaanil. Samuti on neis väga selged lingid tänapäeva muredesse. Võib öelda, et kuigi 2000 aastat on mööda läinud, siis väga palju meie maailmakäsitluses ja mõtlemises muutunud ei olegi,” rääkis Kordemets.

Lavastuse tähtis element on ka 60 meetri pikkune ekraan, millel saab näha Sander Tuvikese loodud suurejoonelist videot. Lavastuses mängivad Helgi Sallo, Tõnis Mägi, Carmen Mikiver, Margus Prangel, Saara Kadak, Märt Koik ja Märten Männiste.

Suurejooneline teleülekanne Eesti Rahva Muuseumi avamispeost algab ETV ekraanil neljapäeval kell 18.20 ja lõppeb kell 23.10.

Ülekande režissöör on Marek Miil, stsenarist Kajar Kase ja produtsent Piret Priisaar.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT