Marilyn Monroe dramaatilisest elust tehakse kaks filmi. Üks neist põhineb Joyce Carol Oates´i romaanil ”Blonde”. Peaosalist hakkab kehastama 41 aastane näitlejatar Naomi Watts.

71 aastase kirjaniku Joyce Carol Oates´i fiktiivne romaan omaaegse Hollywooditähe ja seksisümboli Marilyn Monroe (1926-1962) elust ilmus 2001-l aastal. Raamatut saatis erakordne menu ja sellest sai müügihitt kogu maailmas. Filmivõtted algavad järgmisel aastal ja filmi rezhissööriks on Andrew Dominik.

“Mul pole veel mingit plaani selle kohta, kuidas ma seda rolli käsitlen,” ütleb Naomi Watts ajalehele Expressen. “Väga paljud on seda raamatut lugenud, väga paljudel on oma pilt sellest, milline ja kes Marilyn oli. Ta oli ju hiigelsuur ikoon. Võimalus teda mängida on fantastiline väljakutse.”

Teema on tuline Cannes´is viibivate filmiajakirjanike seas, kes on Naomi Watts´iga kohtunud. Ta on nimelt varasemaga võrreldes tunduvalt kõhnemaks jäänud ja täiesti kurvideta. Ise põhjendab näitlejatar seda sellega, et kodus kasvavad kaks väikest last, üks neist varsti kolmene ja teine vaid kuuekuune, ning nendega tegeledes on käed kogu aeg tööd täis.

Paljude arvates sobiks Scarlett Johansson (25) paremini Monroe´d kehastama, vähemalt mis puutub välimusse. Teatavasti on ta ära öelnud teisele Marilyn Monroe-filmile ”My week with Marilyn”, mis käsitleb vaid lühikest perioodi tema elus, mil näitlejatar filmis koos Laurence Olivier´ga (1907–1989) Inglismaal 1957-l aastal. Rolli sai endale Michelle Williams (29), tuntud filmist ”Brokeback mountain”.