Öeldakse, et käed räägivad nii mõndagi inimese kohta. Käed ning küüned reedavad tihti inimese vanuse ning elustiili. Et vältida enneaegset vananemist ja lohakat muljet soovitame hoolitseda korrapä raselt oma küünte eest. Siin kõik nipid ja õpetused, et su küüned oleksid laitmatult korras.

Kõige lihtsam variant on minna maniküürija juurde, kuid see on üsna kallis. Maniküürija juures peaks siiski käima, kui su küüned on lootusetult korrast ära.

Kõike, mida tehakse maniküüris, saab teostada sama hästi ka kodus.  Selleks pole vaja mingeid üliinimlikke oskusi ega suuri teadmisi, mõne harjutamise järel teed seda juba päris professionaalselt.

1. Kui sa oled varem juba küüsi värvinud, siis eemalda kõigepealt vana lakk. Küünelakieemaldajad jagunevad kaheks: atsetooniga ja ilma atsetoonita. Atsetooniga küünelakieemaldaja eemaldab kiiremini ja tõhusamalt, kuid see pole küüntele hea. Atsetoonivaba hoiab küüsi ja seda tuleks kindlasti eelistada.

2. Maniküüri tegemiseks peavad küünenahad olema pehmed, selleks tee küüntele umbes 10 minutit sooja vanni.

3. Nüüd tee korda küünenahad. Küünenahk on küüne alumist osa ümbritsev nahk, mis kaitseb küünt. Ise ei ole hea küünenahku lõigata, kuna see võib jäädavalt küüsi kahjustada.  Parem on küüsi ühtlaselt ning õrnalt tagasi lükata. Selleks on mõeldud spetsiaalsed puust pulgakesed, millega sa ei vigasta nahka. Eriti hea on apelsinipuust pulgake.

4. Seejärel viili küüned ühetasaseks. Viilide valik võib pea segamini ajada. Metallviilid võivad olla küünele kahjulikud, parem oleks mõnest teisest materjalist viil. Ära kunagi viili küüsi edasi-tagasi, vaid ainult ühesuunaliste liigutustega.

5.  Kui küüned on pealt ebaühtlased, on neid vaja poleerida. Selleks on olemas spetsiaalne mitme poolega küünepoleer. Küünte poleerimiseks läheb vaja umbes 4 erineva tekstuuriga pinda. Alusta küünte poleerimist ringjate liigutustega kõige karedama poolega ning lõpeta kõige siledamaga. Peale seda on su küüned ühtlased ja kauni läikega.

6.  Järgmisena pane küünenahkadele ravivat või pehmendavat õli või kreemi.

7.  Lõpetuseks kõige pikem osa – lakkimine!   Kui sa soovid küüntele panna värvilist lakki, kasuta kindlasti aluslakki, see kaitseb jja tugevdab küüsi ning värviline lakk paistab ilusam. Seejärel pane 1-2 kihti värvilist lakki ning lõpuks pealislakk. Pealislakk annab kauni läike ja maniküür püsib kauem.  Kindlasti lase kõikidel kihtidel korralikult kuivada. Kui sa soovid teha küünemaalinguid, siis veendu, et sul on piisavalt kindel käsi nende tegemiseks. Seal tuleb kasutada enda fantaasiat ja kindlasti on abiks terav hambaork värviga mängimiseks.

8.  Kui küüned on täielikult kuivanud, kreemita käsi korralikult. Ja voilà– sa oledki saanud kauni maniküüri!


Kasulikud nõuanded ja nipid kaunitele küüntele:

·  Ära hoia lakki kauem peal kui 5 päeva — see mõjub su küüntele kurnavalt.

·  Kaunist maniküüri pole võimalik teha, kui su küünelakk on vanaks läinud. Kui su küünelakk on juba seisnud, tükkis ja klompis, siis viska see parem kohe ära. Vana küünelakk jääb küüntele kandes kole ja krobeline. Kui sa vana küünelakki ära ei raatsi visata, siis lisa sinna paar tilka küünelaki vedeldajat. Kui küünelakk on veidi kuivanud ära kindlasti loksuta seda, vaid rulli käte vahel.

·  Kui soovid kaua püsivat lakki, lõika küüned lühemaks. Pikematel küüntel kulub lakk palju kiiremini maha.

·  Kui sa soovid küüsi tugevdada, lisa küünevanni tehes sinna oliiviõli. Väga hästi aitab ka ööseks küüntele riitsinuseõli kandmine.

·  Kui sul on väga pehmed ja nõrgad küüned, siis viili neid koos küünelakiga küüntel

·  Hoidke küünelakipudelit kuivas, pimedas ja külmas kohas.

·  Küünte välja nägemine oleneb rohkelt ka toitumisest. Söö mitmekülgselt ja tarbi rohkelt vett.

·  Kui midagi ei aita, võta appi kunstküüned!

Jälgi, et su küüned oleksid alati hoolitsetud ning kenad!