Täna, 1. juunil kell 12.30 esitletakse Vabaduse väljak 7 esisel Kaarli puiestee poole suunduval sõidurajal Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise uut täismadalapõhjalist lõõtsaga Solaris Trollino trollibussi, mis on salvestatud energia jõul võimeline liikuma ilma kontaktvõrgust võetava vooluta kuni pool kilomeetrit.

Esitlusel, kus osalevad Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, abilinnapea  Jaanus Mutli ja Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise esindajad, demonstreeritakse superkondensaatoriga trollibussi, mida Tallinnas alates märtsist kuue kuu jooksul testitakse. Kui uuendus end õigustab, varustatakse tulevikus kõik uued trollid taoliste kondensaatoritega.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutlil on heameel teatada, et alates sellest suvest sõidavad linnatänavatel veel seitse uut 18 meetri pikkust lõõtstrolli, mis tõstavad pealinna ühistransporditaset.

„Uued trollibussid tagavad linnakodanikele tunduvalt kvaliteetsema teenuse, mis on väga oluline, sest ühistranspordi arendamine on linnavalitsuse jaoks kindel prioriteet,” selgitas Mutli. „2007.  aastal sai Tallinn juurde seitse normaalpikkusega – 12 meetrit – trolli, mullu lisandus seitse 18 meetri pikkust lõõtstrolli ja sel aastal veel seitse lõõtstrolli,” ütles abilinnapea Mutli.

Trollibusside tarnijaks on Poola Vabariigis tegutsev Solaris Bus & Coach S.A, kes võitis 2006. aasta alguses välja kuulutatud riigihanke. Trollibussi elektriseadmete ja veoajami valmistaja on Tšehhi Vabariigi firma Cegelec.