20-l aprillil muutus kogu Jonas Bergström´i elu. Norra meedia tõi päevavalgele Jonase üheöösuhte Tora Uppstrøm Berg´ga.

Samal nädalal võttis Rootsi printsess Madeleine sõrmest teemantsõrmuse, mille Jonas Bergström talle eelmise aasta mais Capri saarel sõrme oli pannud ning tühistas kihluse.

Aastast 2010 pidi tulema suur aasta Jonase elus. Seoses pulmadega oleks kuninga lemmikväimehest saanud Gästrikland´ i hertsog ning Rootsi kuningakoja ametlik liige. Jonas, keda siiani peeti poisiks, kes on sündinud hõbelusikas suus, on kaotanud kõïk. Ta on vaba ja vallaline, otsib endale uut korterit ning kõige tipuks on pidanud end vabaks võtma peenest advokaadifirmast Vinge Stockholmis. Tema maine on maatasa tehtud ja ta tunneb end väga halvasti. Niipea kui truudusetuseskandaal lahvatas, läks ta põranda alla. “Ta on murtud mees ja tahab olla omaette,” ütleb üks lähedane sõber Aftonbladetile.

Erinevalt printsess Victoria peigmehest Daniel Westling´ist võeti Jonas kahel käel vastu nii kuninga ja kuninganna  kui ka rootsi rahva poolt kui teda 2002-l aastal tutvustati kui printsess Madeleine´i peigmeest. Ta ei näinud vaid laitmatu välja, ta oskas ka esinduslik olla ja tal oli “õige” taust. Jonast peeti täiuslikkuse kehastuseks. Nüüd on Jonasest saanud reetur ja kuningakoda on temaga igasugused suhted lõpetanud. Ta on üksi ja kuna tema ja Madeleine  kuuluvad samasse sõpruskonda, pole teada kuidas sõbrad teda tulevikus kohtlevad.

Wikipedia kirjeldab Jonast kui “üht juristi, kes oli printsess Madeleine´i peigmees”. Esimene sõna, mis Googles seoses Jonasega esile tõuseb on “truudusetu”. “Jonas on nüüd väljatõugatud kunagine kuulsus,” kirjutab Hänt Extra.

Hetkel, mil teatati kihluse tühistamisest, istus printsess Madeleine juba lennukis ja oli teel New Yorki. Seal püüab ta nüüd juhtunuga toime tulla ja leida viis, kuidas eluga edasi minna. Selleks ajaks kui ta Rootsi tagasi pöördub, peab Jonas olema lahkunud ühisest korterist Hovstallet´il Stockholmis. “Ma ei usu, et ta seal edasi elada tahabki, ” ütleb allikas Aftonbladetile.