Produtsent Nadir Khayat, 36, hüüdnimega ”RedOne”, on rootslane, kes teeb muusikat, mida kogu maailm tahab kuulata. Eelmisel aastal mängis ta sisse mitu uut lugu Michael Jacksoniga. “Kõik helistavad nonstop kogu maailmast,” ütles ta Aftonbladet Nöjesbladet´ile.

Nadir ”RedOne” Khayat kirjutas parajasti lugusid koos Lady Gaga´ga tema käimasoleva Inglismaa turnee ajal, kui sai teate Jacksoni surma kohta: “Ma jätsin sinnapaika hetkel suurima artisti, Lady Gaga, sest ma ei suutnud tööd teha ja tundsin end nii halvasti. Seda oli liiga palju.”

RedOne kirjeldab Michael Jacksonit kui oma lähedast sõpra. Ta oli ka üks viimastest produtsentidest, kes lauljaga enne ta surma koos töötas. Koos Ameerika laulja ja lugude autori Akoniga, mängis ta 2008 aasta aprillis sisse mitmed lood koos Jacksoniga Palms Studios, Las Vegases. Vahetult pärast seda rääkis RedOne Nöjesbladetile sessioonidest megastaariga: “Michael on perfektsionist kõiges, mida ta teeb, kõik väiksemaidki detailid on täiuslikud. See on kui kompvek kõrvadele. Mina ja Akon istusime stuudios nagu kaks väikest last kui nägime teda töötamas.”

Hetkel viibib RedOne Amsterdamis koos naise ja lastega, et end välja puhata: “Ma ei taha rääkida lauludest või muusikast. Praegu tunnen end juhtunu tõttu väga halvasti. Pean rääkima erinevate inimestega, tema perekonnaga, ma ei tea, mida öelda.”

Täpselt ei ole teada, kui palju uusi lugusid Michael Jackson endast maha jättis. Teatud andmetel on neid ligi 200, tõeline aaretekirst, mis meelitaks miljoneid ostjaid, juhul kui need välja antakse. Lood olid mõeldud laulja comeback plaadi jaoks. “Neis on palju meloodiat, palju popitunnetust. Ma ei tea, millal plaat välja antakse. Ta töötab erinevate produtsentidega,” ütles RedOne eelmisel aastal.

Nadir ”RedOne” Khayat on pärit Marokost ning tuli Rootsi kui oli 18 aastane. Nüüd on ta üks maailma tunnustatumaid produtsente, kes on töötanud muuhulgas Beyoncé, Christina Aguilera, Robyni, Lionel Richie ja Enrique Iglesiasega. Ta on ka üks viimastest produtsentidest, kes töötas koos Michael Jacksoniga.