28. juunil toimunud “BET Awards 2009” tõi Los Angelese Shrine Auditoriumisse sadu muusikuid ja näitlejaid. Suuresti kujunes iga-aastane muusikaauhindade jagamine Michael Jacksoni mäelstusürituseks. Õhtut juhtis Jamie Foxx.

Michaeli õde Janet Jackson pühendas BET muusikaauhindade gaala oma vennale, Michael’ile. “Kogu minu pere soovis täna siia tulla, kuid see kõik on liiga valus. Nad valisid mind meie perekonna eest kõnelema,” vahendab ajaleht The Sun gaalaõhtul esinenud Janeti sõnu. “Paljude jaoks oli Michael ikoon aga meile oli ta perekond. Ta elab igavesti meie südametes. Tahan tänada kõiki toetuse ja armastuste eest. Me igatseme Michaelit nii väga!”

Üritusel oli ka Michaeli skandaalne isa Joe Jackson, kes avaldas kahetsust, et tema poeg ei saa enam näha, kui palju publik teda jumaldab. “Ta on praegu suurem kui kunagi varem,” ütles Joe.

Tuntumatest inimestest olid üritusel: Beyonce Knowles, Amber Rose, Kanye West, Alicia Keys, Carmelo Anthony, LaLa Vasquez, Cassie, Ciara, Drake , Lil Wayne, Janet Jackson, Jamie Foxx, Jay-Z, Joe Jackson, Keyshia Cole, Monica, Maxwell, Meagan Good,  Zoe Saldana, Monica ja Taraji P. Henson, Ne-Yo, Soulja Boy, Tyra Banks, Keri Hilson, Debra Lee, Wyclef Jean, Megan Good, Tiara Marie, Zoe Saldana, Nichelle Nichols, Keke Palmer, LeToya Luckett, Tatyana Ali, Naturi Naughton jt.

Gaalal jagati ka hulgaliselt auhindu. Parima meessoost Hip-Hop staari auhinna sai Lil Wayne. Beyonce võitis parima naissoost R&B artisti tiitli. Veel väike väljavõte võitudest:

Parim mees atleet – LeBron James
Parim koostöö- Jamie Foxx ft T-Pain
Parim meessoost R&B artist – Ne-Yo
Parim näitleja- Taraji P. Henson
Parim uus artist- Keri Hilson
Aasta video- Beyonce (Single Ladies)
Rahva lemmik- T.I. ft Rihanna (Live your Life)
Elutöö auhind- The O’Jays

 

[ot-gallery url=”gallery/28-juunil-toimus-los-angeleses-bet-awards-2009-gaala%c3%bcritus-vaata-galeriid”]