T, 1. juuni 2010 18:30, Tallinna lauluväljaku klaassaal, Tallinn
K, 2. juuni 2010 19:00, Pärimusmuusika Ait, Viljandi
N, 3. juuni 2010 19:00, Athena Konverentsi- ja Kultuurikeskus, Tartu

Tuule vägi ja kõue kaja on need helid, millede saatel annab Jaapani trummar ICHITARO mai ja juunikuu jooksul mitmeid etteasteid nii Eestis, Soomes kui ka Rootsis. Tema unikaalselt arranžeeritud ning ainult trummidele üles ehitatud meloodiates segunevad omavahel traditsiooniline Jaapani muusika ja erinevad rütmid jazzist, rokist ning Korea stiilis trummide mängust. Erinevate trummidega nagu oo-daiko (suur trumm), shime-daiko (kõrge heliga trumm), okedo-daiko (nööridega häälestatav trumm) ja katsugi-daiko võlub 20-aastase professionaalse trummimängu kogemusega ICHITARO mitte ainult võimsate trummihelide, vaid ka õrnade nootide esile toomisega, luues niiviisi keerulisi helilisi mustreid ja pilte kõigist neljast aastaajast, mis iseloomustavad jaapani kultuuri.

Eestis toimuvatel kontserditel pakub ICHITAROle väärilist vastumängu üks meie maa tuntumaid flöödimängijaid – Neeme Punder Eesti Kontserdist.

Tallina avakontserdi külalisesinejaks Arsise Kellade Kooli noored!

Lastekaitsepäeva tähistamiseks esinevad ICHITARO kontserdi sissejuhatuseks Arsise Kellade Kooli noored kellamängijad. See on väga sümboolne, et kontserdi alguses kõlab just kellamuusika, sest trummide ehk löökriistade kõrval on kellad ühed vanimad pillid maailmas. Arsise Kellade Kool on huvikool, kus õpitakse muusikat läbi käsikellade. Nii nagu iga löökriistamängijal, on ka käsikelladega musitseerimisel vajalik hea rütmitaju ning koordinatsiooni olemasolu. Lisaks kellamängule õpietakse Kellade Koolis klaverit, muusikalugu ja solfedžot.

Ichitaro kontserdil esitavad noored kellamängijad õpetaja Lemme-Liis Elpi juhatusel klassikalise muusika seadeid ja originaalmuusikat käsikelladele.

Jaapani Wadaiko trummide meister ICHITARO

ICHITARO on sündinud 1975-ndal aastal Jaapanis, Mie prefektuuris. Nooruspõlves juhtus ta nägema suurejoonelise wadaiko trummide mängijagrupi OndekoZa etteastet, mis jättis talle trummide jõust ja vägevusest kustumatu mulje ning tüüris ta elu senisest rajast hoopis uuele teele. Ta liitus OndekoZaga ning temast sai peagi grupi asutajaliikme Tagayasu Deni üks lemmikõpilasi. Just Den oli see mees, kelle elutööks osutus wadaiko trummide populariseerimine ja ausse tõstmine, muutes neid lihtsatest festivalipillidest tõelisteks lavainstrumentideks, milledega terviklikke soolokontserte anda saab. ICHITAROt soovis ta näha wadaiko trummimängu esinumbrina kogu maailmas ning sellest lähtuvalt saigi talle selline nimi antud – ichi tähendab jaapani keeles number ühte.

ICHITARO tegi oma esimesed avalikud esinemised Jaapani Ondezoka koosseisus. Olles tuuritanud ringi mööda Ühendriike, Aasiat ja Euroopat, on ICHITARO nüüdseks jõudnud anda üle tuhande kontserdi, muuhulgas ka sellistes kuulsates kohtades nagu Carnegie Hall ning Tokyo Cultural Hall. Tema etteastetes segunevad omavahel traditsiooniline Jaapani muusika ja selle džässi ning rokilikud arranžeeringud, eksootilised trummimängutehnikad muudest Aasia riikidest jpm. Oma Eesti etteastetes püüab ta erinevaid ideid kombineerides edasi anda aastaaegade vaheldumist Jaapanis ning seda, kuidas tuule- ja kõuejumal määravad ilma ja inimese käekäiku.

Tallinnas toimumise eelse päevani täispilet 150.-, sooduspilet 100.-
Toimumise päeval eelmüügist ja kohapeal täispilet 175.-, sooduspilet 125.-

Viljandis ja Tartus kuni toimumise eelse päevani täispilet 135.-, sooduspilet 100.-
Toimumise päeval eelmüügist ja kohapeal täispilet 150.-, sooduspilet 125.-