L, 29. mai 2010 19:00, Intsikurmu, Põlva

3000 lauljat & etno-rokk-punt Folkräüss
Kell 18:00 pidorongkäük Põlva järve veerest
Pido jakkus simmaniga – Heino Tartes & Sõbra’

I Uma Pido toimus 2008. aastal Võrus ja Kubija laululaval.

Seekord Põlvas ja Intsikurmu lauluväljakul!

Peo korraldamisel peetakse tähtsaks, et see tuleks läbinisti võrukeelne ja Vana Võromaa kihelkondade keele ja kultuuri eripärad paistaksid silma. Oma juurtele mõtlemine hoiab meid üleilmastumise tuultes kadumamineku eest. Seda kinnitab ka peo moto, mis võrdleb meid puuga – kui juured kindlalt maas ja tüvi tugev, siis võib latv rõõmsalt tuules õõtsudes laulda! Peo sümbolpill on lõõtspill, mille saatel lauldakse nii hümn – ainuke eestikeelne laul peol – kui peetakse pärast koorikontserti simman.

Kooriseadeid on peo jaoks teinud Priit Pajusaar, Piret Rips, Tõnis Kõrvits, Alo Ritsing, Erki Meister, Andres Määr, Aapo Ilves ja Hain Hõlpus. Koore saadab ansambel Folkräüss, peo lavastab Raivo Trass. Lisaks Lõuna-Eesti maakondade kooridele osalevad peol projektikoorid “Naasõ’ nurmõlt” ja “Mehe’ mõtsast” ja kõik koorid, kes laulud ära õpivad ja võru keelest ja meelest koos lõunaeestlastega rõõmu tunda tahavad.

Kohtume Intsikurmus!

Piletiinfo: 50.-, sooduspilet 25.- Intsikurmust kohapealt ostetavate piletite hinnad, täispilet 75, sooduspilet 40 krooni.