Sel nädalal jõudis müügile ajakirja Naised erivihik “Laulupeole!”. Tegu on teatmikuga, kust nõu saavad nii peol osalejad kui ka pealtvaatajad.

“Naised, laulupeole!” on praktiline eriväljaanne, mis annab infot emadele, kes saadavad lapsed laulupeole esinema, nõuandeid laulma tulevatele naistele oma hääle hoidmiseks ning tantsijatele jalahoolduseks. Kasulikku infot jagub ka  kõigile laulupeo külastajatele. “Vaatasime, et kõik olemasolevad teatmikud on liiga laialivalguvad ning vähepraktilised, seega otsustasime teha naistele toreda käekotiformaadis peovihiku, mis tegelikult on abiks ka teisteks suve suurteks vabaõhuüritusteks ettevalmistumisel,” ütleb ajakirja Naised peatoimetaja Inga Raitar.

Eriväljandes on laulu- ja tantsupeo kava, populaarsemate laulude sõnad, vanalinna kaart, praktiline info transpordi kohta, piknikuideed, rahvariide-etikett ja lugu tõmmunahalisest modellist Daana Otsat, kes eesti rahvatraditsioonidega üllatavalt hästi kursis on. Nostalgiat pakub kümnetel laulupidudel käinud Grammy-leedi Tiia Ester Loitme, eriti aktuaalsed on hästi läbi mõeldud vihmase ja ilusa ilma komplektid, mida kaasa võtta. Nõu saab selleski, kuidas teha ise kodus näosprei kuuma ilma jaoks või kuidas end mugavalt varustada istumisalusega, samuti on kõigile suurpidudele kindlasti hädavajalik esmaabi kiirkursus.
Erivihik Naised Laulupeole maksab vaid 9.90 krooni ja on saadaval kõikjal Eestis.