OHMYGOSSIP  — Eesti suvekuumus on kahjuks otsakorrale saanud, aga mujal Euroopas siiski leidub veel sihtkohti, kuhu võib viimaseid päeikesekiiri ammutama minna.

1. Kreeka
Kreeka on jätkuvalt lemmikpaik, kuhu suvel ilma nautima minna, aga seal on tegelikult väga soe ka veel oktoobris. Samuti pole veel merevesi maha jahtuda jõudnud. Puhkuste hooaeg kestab Kreekas tavaliselt oktoobri lõpuni välja. Hotellid ja ühistransport toimib ka septembris veel jätkuvalt ning hinnad on lastud veidikene madalamaks. Ateena on linn, kuhu tasub septembris sõita, sest siis on kuumus muutunud põhjamaa inimese jaoks talutavaks.

2. Türgi
Kes reisib septembris veel Türki, ei pea muretsema, et rannas on ilmad jahedaks muutunud. Ilm on veel piisavalt kuum ilmselt ka homsel päeval. Kui kahtled, siis sõida Türgi lõunarannikule – sealne piirkond ei vea ilma poolest kunagi alt. Suvised rahutused on Türgi turismindusele oma jälje jätnud, aga reisikorraldajad pakuvad jätkuvalt reise. Praegusel ajal on sinna reisimine suhteliselt soodne.

3. Hispaania
Oktoober on suurepärane aeg reisimiseks Hispaaniasse, kus soojust jagub veel nii mandril kui ka saartel. Hispaanlased ise puhkavad augustis, niisiis alates septembrist on enamasti juba vaikne ja ummikute vaba. Hinnad kukuvad madalamaks ning kuna sooje ilmasid jagub veel oktoobrissegi, soovitatakse puhata Mallorcal, Ibizzal ja Menorccal. Ka pealinna Madridi ning Andaluusia temperatuurid muutuvad leebemaks.

4. Horvaatia
Horvaatia kuulub ühtede populaarsemate suvesihtkohtade hulka, mida ei tasu jätta külastamata ka oktoobris. Paketireisid leiavad aset oktoobrini ja septembris on ilm sageli meeldivam. Septembris saab nautida vaatamisväärsusi, sooduspileteid ja randasid, ilma, et rahvast oleks üleliia. Soovitatakse külastada Dubrovnikut, Makarskat, Rivierat ja saari Hvaria, Bracia ja Korcula.

5. Itaalia
Kas unistate Itaalia restoranidest, vaatamisväärsustest? Veel ei ole liiga hilja seda riiki külastada, sest ka oktoobris on Itaalias soe. Oktoobris pääseb soodsalt näiteks Sitsiiliasse, Rooma ja Toscana imelisesse loodusesse.

Avafoto: Türgi, Istanbul (©OHMYGOSSIP)

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save