Laupäeval peeti Viimsi vabaõhumuuseumis esimene taluturg, millelt algatajad ootavad mastaapsuse asemel püsimajäämist ja kindlat iganädalast kodumaise kauba valikut.

“Lõpuks saab teoks viimsikate mitu aastat arutatud-unistatud plaan: Eesti talunikud hakkavad ka meie tuulisesse nurka omakasvatatud head-paremat tooma,” rõõmustas Viimsi Ettevõtlike Daamide Assotsiatsiooni president Ene Lill viimases Viimsi Teatajas.

Laupäeval sai plaan vabaõhumuuseumis teoks. Üle seatud kaubalettidelt oli mõne tunni jooksul võimalik osta mett, maitserohelist, taimi, käsitööd ja küpsetisi. Ene Lill, kes ka ise Harmoonikumi küpsiste ja koduleibadega kauplemas oli, ütles, et järgmiseks turupäevaks tuleb varuda rohkem kaupa.

“Koduleivast on vaid hinnasildid näidata tõestuseks, et need siin müügil olid,” muigas ta. Lill selgitas, et viimsilaste sooviks on näha igal laupäeval toimimas väikest, kuid värsket kodumaist kaupa pakkuvat turgu.

“Suve poole, kui järjest enam värsket toidukraami aedades-põldudel valmib,” läheb tootevalik kindlasti suuremaks ja laiemaks,” lootis ta. Mitmete talunikega käivad praegu läbirääkimised ning huvi on Lille kinnitusel mõlemapoolne.

“Ei saa ette kujutada, et talunikul oleks aega seista kogu nädal kuskil müügileti ääres,” sõnas ta. “Seevastu lähedusest laupäeva ennelõunal kohale sõita ja kaup laiali lüüa on palju lihtsam.”

Ettevõtlikud daamid soovivad oma turul näha eestimaiseid köögivilju, mett ja meetooteid, liha, mune, meistrite käsitööd – kõike, mis Eestimaal valmistatud või kasvatatud.

Turule on oodatud müüma kõik, kellel oma aias kasvanut üle jääb – olgu siis lilled, tillivarred või maasikad. Ostu ja müügisoovidest tuleb anda teada meilil info@harmoonikum.ee ning järgmine turupäev on Viimsi vabaõhumuuseumis laupäeval kl 9 – 14.