OHMYGOSSIP — Täna toimus Riho Pätsi koolimuusika fondi 2016. aasta laureaatide pidulik austamissündmus. Teiste esiletõstetute seas oli ETV, Eesti kontserdi ja Klassikaraadio koostöös sündinud “Klassikatähtede” saade, mis pävis koolimuusika edendaja tiitli.

“Klassikatähtede” eelmisest kolmest hooajast tuttavaks saanud noored on koostöös Eesti kontserdi ja Klassikaraadioga andnud kümneid kontserte üle Eesti. “See on väga suur tunnustus, aga samas me anname aru, et me jagame seda 24 noorega, kes on ennast usaldanud selle konkursi raames teleekraanile ja nende õpetajatele. Nemad on põhiline inspiratsioon,” rääkis saate produtsent Helen Valkna Menule.

“Klassikatähtede” uus hooaeg jõuab ETV ekraanile 2018. aasta kevadel. “See kõik on ka saate tegijatele väga inspireeriv,” kinnitas Valkna ja lisas, et saate käigus on kohtutud väga põnevate muusikatalentidega. “See, kuidas nad väljakutseid vastu võtavad, ja millise tõsidusega nad konkurssi suhtuvad. See on tõsiseltvõetav konkurss nende karjääris,” oli Valkna rõõmus.

Riho Pätsi Koolimuusika Fondi 2016. aasta laureaadid on ka muusikaõpetaja Laine Lehto (Kuressaare gümnaasium), kontrabassipedagoog Meeme Suureväli (G. Otsa nimeline Tallinna muusikakool) ja helilooja Ants Lemba.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT